A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A sorbet-hoz
- 150 g fagyasztott erdeigyümölcs-mix
- 1 marék zúzott jég
- 100 ml cukorszirup
A szufléhoz
- 3 tk holland kakaópor + a formához
- 50 g vaj + a formához
- 45 g étcsoki
- 1 db tojás
- 1 db tojássárgája
- só
- 40 g kristálycukor
- 40 g finomliszt
- ½ mk sütőpor
A tálaláshoz
- 30 g áfonya
- 1 tk porcukor
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A sorbet-hoz
- 150 g fagyasztott erdeigyümölcs-mix
- 1 marék zúzott jég
- 100 ml cukorszirup
A szufléhoz
- 3 tk holland kakaópor + a formához
- 50 g vaj + a formához
- 45 g étcsoki
- 1 db tojás
- 1 db tojássárgája
- só
- 40 g kristálycukor
- 40 g finomliszt
- ½ mk sütőpor
A tálaláshoz
- 30 g áfonya
- 1 tk porcukor
A csokiszuflé kiegészítőjekként a sorbet-hoz a fagyasztott gyümölcsöt leturmixoljuk a jéggel és a cukorsziruppal, majd egy edényben betesszük a fagyasztóba.
A vajat és a csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd hagyjuk visszahűlni.
A tojásokat és a tojássárgákat elkezdjük kihabosítani egy pici sóval, majd hozzáadjuk a cukrot és addig habosítjuk, ameddig fel nem oldódik. Eldolgozzuk a csokis vajat a tojáshabbal, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport is.
Kivajazzuk és kakaóporral megszórjuk a muffinformákat, majd a masszával 3/4-ig töltjük a mélyedéseket, és 185 fokra előmelegített sütőben, kevés gőzzel 5-6 percig sütjük. 2-3 perc pihentetés után a sorbet-val, friss áfonyával és porcukorral tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 5-6 perc
Ha tetszett a csokiszuflé erdei gyümölcsös sorbet-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!