Hirdetés
Green Kitchen

Csúsztatott palacsinta

Hozzávalók

6
főre
+

A palacsintához

200 g liszt
80 g porcukor
1 csipet só
1 csipet fahéj
500 ml tej
2 db tojás
120 g vaj

A sütéshez

50 g vaj a sütéshez

A töltelékhez

80 g kakaópor
60 g porcukor
300 g baracklekvár
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Csúsztatott palacsinta

Mikor még “az ország legjobbjának tartott szakácsiskolájába” jártam, szembesültem azzal, hogy a tananyag nem követi le igazán az évek múlását. Ennek köszönhetően azonban egy ilyen remek klasszikushoz is volt szerencsém, amit mindenkinek jó szívvel ajánlok kipróbálásra. A cukor talán soknak tűnik elsőre, de az ízében inkább a kakaó kesernyés arca érződik, úgyhogy ha édesszájúak vagytok, tegyetek bele többet.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+

A palacsintához

200 g liszt
80 g porcukor
1 csipet só
1 csipet fahéj
500 ml tej
2 db tojás
120 g vaj

A sütéshez

50 g vaj a sütéshez

A töltelékhez

80 g kakaópor
60 g porcukor
300 g baracklekvár
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A lisztet, a porcukrot, a sót és a fahéjat összekeverjük, aztán a tejjel csomómentesre dolgozzuk.

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját külön kihabosítjuk a vajjal, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. A fehérjehab negyedét összeforgatjuk a sárgájával, amit a tejes masszába keverünk, a maradék fehérjével pedig fellazítjuk a masszát.

Egy 20-22 centis serpenyőt közepes lángon felhevítünk, egy kiskanálnyi vajat teszünk bele, majd belekanalazzuk az első palacsintát. Nekünk ennyi masszából 8 réteg jött ki. A masszának csak az egyik felét sütjük aranybarnára, közepes lángon, nagyjából 3-4 perc alatt, majd a nevéhez hűen, a lágy felével fölfelé, kicsúsztatjuk egy tányérra, és alaposan megszórjuk kakaóporral, porcukorral, illetve rákanalazunk a lekvárból is. Nem szabad megijedni, a következő réteg palacsinta forró alja eléggé megsüti majd a tetejét, és finoman meg is olvasztja a kakaóréteget.

Miután végeztünk a hetedik réteggel, és azt is megszórtuk és megkentük minden jóval, az utolsó réteget fejjel lefelé borítjuk rá, hogy a teteje is szép legyen. Mi ezt is megszórtuk bőségesen kakaóporral. Néhány percet érdemes várni felvágás előtt.

Csúsztatott palacsinta
Csúsztatott palacsinta

 Ha tetszett a csúsztatott palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások