Hozzávalók
A palacsintához
- 200 g liszt
- 80 g porcukor
- 1 csipet só
- 1 csipet fahéj
- 500 ml tej
- 2 db tojás
- 120 g vaj
A sütéshez
- 50 g vaj a sütéshez
A töltelékhez
- 80 g kakaópor
- 60 g porcukor
- 300 g baracklekvár
Hozzávalók
A palacsintához
- 200 g liszt
- 80 g porcukor
- 1 csipet só
- 1 csipet fahéj
- 500 ml tej
- 2 db tojás
- 120 g vaj
A sütéshez
- 50 g vaj a sütéshez
A töltelékhez
- 80 g kakaópor
- 60 g porcukor
- 300 g baracklekvár
A lisztet, a porcukrot, a sót és a fahéjat összekeverjük, aztán a tejjel csomómentesre dolgozzuk.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját külön kihabosítjuk a vajjal, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. A fehérjehab negyedét összeforgatjuk a sárgájával, amit a tejes masszába keverünk, a maradék fehérjével pedig fellazítjuk a masszát.
Egy 20-22 centis serpenyőt közepes lángon felhevítünk, egy kiskanálnyi vajat teszünk bele, majd belekanalazzuk az első palacsintát. Nekünk ennyi masszából 8 réteg jött ki. A masszának csak az egyik felét sütjük aranybarnára, közepes lángon, nagyjából 3-4 perc alatt, majd a nevéhez hűen, a lágy felével fölfelé, kicsúsztatjuk egy tányérra, és alaposan megszórjuk kakaóporral, porcukorral, illetve rákanalazunk a lekvárból is. Nem szabad megijedni, a következő réteg palacsinta forró alja eléggé megsüti majd a tetejét, és finoman meg is olvasztja a kakaóréteget.
Miután végeztünk a hetedik réteggel, és azt is megszórtuk és megkentük minden jóval, az utolsó réteget fejjel lefelé borítjuk rá, hogy a teteje is szép legyen. Mi ezt is megszórtuk bőségesen kakaóporral. Néhány percet érdemes várni felvágás előtt.
Ha tetszett a csúsztatott palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!