Laktózmentes
Vegán
Hozzávalók
- 1 db cukkini (200 g/db)
- 120 g mogyoróvaj
- 200 ml növényi tej
- 6 ek víz
- 2 ek instant kávé
- 1 tk vaníliaaroma
- 135 g zabpehelyliszt
- 135 g barna cukor
- 50 g kakaópor
- 1 ½ tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 ½ ek lenmag
- 110 g csokicsepp
Cukkinis brownie
Hozzávalók
- 1 db cukkini (200 g/db)
- 120 g mogyoróvaj
- 200 ml növényi tej
- 6 ek víz
- 2 ek instant kávé
- 1 tk vaníliaaroma
- 135 g zabpehelyliszt
- 135 g barna cukor
- 50 g kakaópor
- 1 ½ tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 ½ ek lenmag
- 110 g csokicsepp
A cukkinis brownie elkészítéséhez a a cukkinit felkockázzuk, majd egy aprítógépben leturmixoljuk a mogyoróvajjal, a növényi tejjel, a vízben feloldott instant kávéval és a vaníliaaromával együtt.
A száraz hozzávalókat (a zabpehelylisztet, a barna cukrot, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a lenmagot) egy nagy keverőtálba elkeverjük, majd hozzáöntjük a leturmixolt keveréket. Csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a csokicsepp háromnegyedét, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a keveréket. A tetejét megszórjuk a maradék csokicseppel, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
Mikor megsült, beleszúrunk egy fapálcikát vagy hústűt, ezzel ellenőrizve, hogy átsült-e rendesen a sütink. Ha tisztán jön ki a sütiből a tű, akkor megsült a brownie. Hűlni hagyjuk 30 percig, majd felszeleteljük, és már fogyasztható is.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 45 perc
Ha tetszett a cukkinis brownie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!