Hirdetés

Cukormentes epres sajttorta

Cukormentes

Cukormentes

Hozzávalók

1
18 cm átmérőjű tortaformához
+

A kekszréteghez

200 g cukormentes keksz
90 g olvasztott vaj

A sajtréteghez

250 g hideg krémsajt
500 g hideg mascarpone
1 tk vaníliakivonat
130 - 150 g porxilit
15 g zselatinpor
3 ek víz

Az epres zseléréteghez

250 - 300 g friss eper
1 ek xilit
2 ek friss citromlé
4 ek víz
5 g zselatinpor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Cukormentes epres sajttorta

Itt a nyár, és ha nem szeretnétek lemondani az epres sütikről, akkor most figyeljetek, mert ez a világ egyik legjobb epres sajttortája! Nemcsak cukormentes, de még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni. Cserébe viszont jó, ha sokat pihen, de higgyétek el, hogy minden percet megér!
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

1
18 cm átmérőjű tortaformához
+

A kekszréteghez

200 g cukormentes keksz
90 g olvasztott vaj

A sajtréteghez

250 g hideg krémsajt
500 g hideg mascarpone
1 tk vaníliakivonat
130 - 150 g porxilit
15 g zselatinpor
3 ek víz

Az epres zseléréteghez

250 - 300 g friss eper
1 ek xilit
2 ek friss citromlé
4 ek víz
5 g zselatinpor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A cukormentes epres sajttorta elkészítéséhez a kekszet egy aprítógépben lezúzzuk, és összekeverjük a vajjal. A tortaforma aljába nyomkodjuk, és berakjuk a fagyasztóba 5 percre, hogy egy kicsit megkössön.

A sajtréteghez egy tálba tesszük a krémsajtot, a mascarponét, a vaníliát és a porxilitet. (Ha nem kaptok porxilitet, akkor egy késes aprítóban vagy kávédarálóban ti is el tudjátok készíteni a kristályosból.) A sajtos keveréket 3-4 perc alatt kihabosítjuk. Fontos, hogy hideg legyen a kétfajta sajt, és addig habosítjuk, amíg szép, feszes krémet nem kapunk.

A zselatint elkeverjük a vízzel, mikróba tesszük kb. 10 mp-re, hogy kicsit felolvadjon, majd jó alaposan elkeverjük a krémben. Ezután a kekszalapra öntjük, és hagyjuk, hogy megszilárduljon a fagyasztóban. Hűtőbe is tehetjük, de így sokkal gyorsabb, kb. 1 óra alatt kidermed.

Az epres réteghez 100 g epret kockákra vágunk, és összekeverjük a xilittel, a citromlével és 3 ek vízzel, és egy gyorsforralóban 3 percig főzzük, majd leturmixoljuk, és ha nem szeretjük a magokat, egy szitán átpasszírozzuk, majd hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. Ezután a zselatint elkeverjük 1 ek vízzel, mikróba tesszük pár mp-re, hogy kicsit felolvadjon, majd belekeverjük az eperpürébe.

A maradék epret felkockázzuk, és a krémrétegre halmozzuk, leöntjük az eperpürével, és mehet a fagyasztóba 40-50 percre vagy a hűtőbe 2-3 órára. A cukormentes epres sajttortát felszeletelve tálaljuk.

Cukormentes epres sajttorta
Cukormentes epres sajttorta

Elkészítési idő: kb. 110 perc

Ha tetszett a cukormentes epres sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?