Hirdetés

Diós grillázsos párna

Hozzávalók

15
darabhoz
+

A tésztához

180 ml tej
7 g szárított élesztő
80 g cukor
1 csipet só
380 g liszt
2 db tojássárgája
90 g puha vaj

A grillázsos krémhez

100 g dió
200 g cukor
40 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Diós grillázsos párna

Persze nem akarom, hogy a klasszikus kakaós vagy fahéjas csigát übereljük, és letaszítsuk őket a képzeletbeli trónról, de azért ez a grillázsos sütike elég tuti. Pirult dió, karamell, és mindez egy kelt tésztába van beletekerve. Szerintem ez önmagáért beszél, de ha nem hiszitek, járjatok utána! ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
14
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

15
darabhoz
+

A tésztához

180 ml tej
7 g szárított élesztő
80 g cukor
1 csipet só
380 g liszt
2 db tojássárgája
90 g puha vaj

A grillázsos krémhez

100 g dió
200 g cukor
40 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A tésztához a tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk az élesztőt és egy kanál cukrot, elkeverjük, és hagyjuk pár percet pihenni. A maradék cukrot összekeverjük a sóval, a liszttel és a tojássárgákkal, majd mehet bele a felfuttatott élesztős tej. Elkezdjük összedolgozni a tésztát, majd hozzáadjuk a puha vajat, és jól bedagasztjuk. Letakarva 40-50 percig kelesztjük. 

Közben a grillázshoz apróra vágjuk a diót, a cukrot pedig megkaramellizáljuk egy serpenyőben. Mikor szép aranyszínű a karamellünk, beleszórjuk a diót, elkeverjük, egy sütőpapíros deszkára simítjuk, és ha kihűlt, kisebb darabokra törjük. A grillázsdarabokat aprítóba rakjuk, és lezúzzuk. 

A megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk, majd lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastag téglalap alakúra. Megkenjük a 40 g vajjal, megszórjuk a grillázsmorzsával, és feltekerjük, mintha kakaós csigát készítenénk. A tekercset egyik végét átlósan levágjuk, majd 1,5-2 cm re a vágástól, ellentétes irányban is átvágjuk átlósan. Így vagdossuk fel az egész tekercset, majd mindegyik kis párnácska közepére erősen odanyomunk egy fakanálnyelet, hogy érintkezzen a két felük, és így alakítjuk ki a képen látható formákat. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, 20 percet kelesztjük, lekenjük tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Diós grillázsos párna

Ha tetszett a diós grillázsos párna receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások