Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Diós pozsonyi kifli

Hozzávalók

körülbelül
26
darahoz
+
300 g darált dió
180 g cukor
1 csipet őrölt fahéj
1 db citrom reszelt héja
1 db narancs reszelt héja
160 ml víz
3 - 4 ek zsemlemorzsa
18 g élesztő
150 ml hideg tej
80 g porcukor
110 g vaj
60 g sertészsír
1 db tojássárgája
450 g liszt
1 csipet só
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Diós pozsonyi kifli

Habár alapvetően a pozsonyi kiflit leginkább télen szokták készíteni, de számomra ugyanolyan finom meleg időben is, mint ahogy egy doboz fagyi is elfogy egy esti film alatt, télen! Omlós, puha tészta, szaftos diótöltelék, szerintem tökéletes kombó.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

körülbelül
26
darahoz
+
300 g darált dió
180 g cukor
1 csipet őrölt fahéj
1 db citrom reszelt héja
1 db narancs reszelt héja
160 ml víz
3 - 4 ek zsemlemorzsa
18 g élesztő
150 ml hideg tej
80 g porcukor
110 g vaj
60 g sertészsír
1 db tojássárgája
450 g liszt
1 csipet só
Bevásárlólistához adom

A töltelékhez a hozzávalókat egy lábasba rakjuk és pár perc alatt szépen összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tésztához a tejet elkeverjük egy kanál porcukorral és az élesztővel. Egy üstben kikeverjük a vajat és a zsírt (ezt helyettesíthetjük vajjal, de a zsírtól omlósabb lesz a tészta) a maradék porcukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgáját is. Jöhet a liszt, só és az élesztős tej.

Összegyúrjuk a tésztát (ha túl lágynak tűnne, lefóliázva 30 percre hűtőbe rakjuk), majd 26 egyenlő darabra osztjuk és mindegyikből kis golyót formázunk. Kicsit ovális formájúra nyújtjuk őket és hosszában az egyik szélére rakunk egy púpos teáskanálnyi, henger alakúra formázott tölteléket. Feltekerjük, picit átsodorjuk és patkó alakúra hajtjuk. Mikor megvagyunk az összes kiflivel, sütőpapírral borított tepsire pakolásszuk őket, lekenjük tojássárgájával és 1-1,5 órát pihentetjük. 175 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük őket.

Ha tetszett az diós pozsonyi kifli receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások