Hozzávalók
A piskótához
- 6 db tojás
- 6 ek kristálycukor
- 100 g vaj
- 6 ek finomliszt
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 1 csipet só
A krémhez
- 200 g kristálycukor
- 2 ek holland kakaópor
- 4 db tojás
- 200 g étcsoki
- 200 g vaj
- 50 ml rum
A díszítéshez
- 100 g kristálycukor
A sóskaramell-krémhez
- 150 ml habtejszín
- 1 csipet só
Hozzávalók
A piskótához
- 6 db tojás
- 6 ek kristálycukor
- 100 g vaj
- 6 ek finomliszt
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 1 csipet só
A krémhez
- 200 g kristálycukor
- 2 ek holland kakaópor
- 4 db tojás
- 200 g étcsoki
- 200 g vaj
- 50 ml rum
A díszítéshez
- 100 g kristálycukor
A sóskaramell-krémhez
- 150 ml habtejszín
- 1 csipet só
A tészta:
A dobostorta pohárkrém piskótatésztájához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kihabosítjuk a cukorral, majd belekeverjük a vajat is. Egy másik edényben elkeverjük a lisztet, a sütőport és a sót, majd belekeverjük a tojásos masszába. A tojásfehérjéket egy másik tálban habbá verjük, és óvatosan belekanalazzuk a már kész masszába, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot. Sütőpapírral bélelt tepsin kb. 1 cm magas réteget húzunk a piskótatésztából, majd a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. A sütő ajtaját ezalatt nem szabad kinyitni, különben a tészta összeesik!
A csokis krém elkészítése:
A krémhez egy fémtálban csomómentesre keverjük a cukrot, a kakaóport és a tojásokat. Egy lábasban vizet melegítünk, majd ráhelyezzük a fémtálat és folyamatos keverés mellett a vízgőzön melegíteni kezdjük a keveréket. Ha átmelegedett, kissé besűrűsödött, hozzáadjuk az apróra tört csokoládét és addig kevergetjük, amíg homogén masszát nem kapunk. Ezután levesszük a gőzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat és beleöntjük a rumot, elkeverjük, és hagyjuk kihűlni.
A díszítéshez:
A díszítéshez egy lábasban alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett melegíteni kezdjük a cukrot. Amikor folyós, sötét, mézszerű állaga lesz, levesszük a tűzről, és egy villával sütőpapírra csurgatjuk. A kis cukordíszek pár perc alatt kihűlnek, és megszilárdulnak.
A sóskaramell-krémhez a díszítéshez fel nem használt cukrot tovább melegítjük, hozzáadjuk a tejszínt és egy csipet sót.
Tálalás:
A tálaláshoz a piskótát kisebb darabokra vágjuk, és egy fagyiskehelybe vagy pohárba rétegezzük a kétféle krémmel. A tetejét megszórjuk még egy kevés kakaóporral, és az égetett cukorral díszítjük.
- Elkészítési idő: 75 perc
Ha tetszett a dobostorta pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Nem elég az édességből? Még több pohárkrémre vágysz?