A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához:
- 240 g liszt (BL55)
- 100 ml tej
- 20 g friss élesztő
- 30 g porcukor
- 2 db nagyobb tojássárgája
- 1 csipet só
- 30 g olvasztott vaj
A krémhez:
- 3 db tojássárgája
- 80 g porcukor
- 30 g liszt
- 300 ml tej
- 100 g étcsokoládé
- 30 g szobahőmérsékletű vaj
A bevonáshoz:
- 150 g olvasztott étcsokoládé
- 40 g olvasztott fehércsokoládé
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához:
- 240 g liszt (bl55)
- 100 ml tej
- 20 g friss élesztő
- 30 g porcukor
- 2 db nagyobb tojássárgája
- 1 csipet só
- 30 g olvasztott vaj
A krémhez:
- 3 db tojássárgája
- 80 g porcukor
- 30 g liszt
- 300 ml tej
- 100 g étcsokoládé
- 30 g szobahőmérsékletű vaj
A bevonáshoz:
- 150 g olvasztott étcsokoládé
- 40 g olvasztott fehércsokoládé
A tésztához a hozzávalókat (a vaj kivételével) összegyúrjuk, majd amikor már összeállt hozzáöntjük az olvasztott vajat is és bedagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen legalább 30 percig kelesztjük. Közben a krémhez a tojássárgáját, lisztet, porcukrot egy edénybe rakjuk, kikeverjük és folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel, majd belemorzsoljuk a csokoládét. Csomómentesre keverjük, majd közepes lángon besűrítjük puding állagúra, rárakunk egy fóliadarabot és hideg helyre tesszük, hogy teljesen kihűljön.
Mikor a fánktészta megkelt, lisztezett deszkán 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 6 cm-es szaggatókkal kiszaggatjuk. A fánkokat forró olajban kisütjük (pár perc alatt mindkét oldaluk megsül), és papírtörlőre szedjük. A kihűlt krémbe belekeverjük a szobahőmérsékletű vajat és nyomózsákba töltjük. A fánkok szélén apró lyukat vágunk egy éles, hegyes késsel és belenyomjuk a közepébe a krémet. A töltött fánkokat vízgőz fölött felolvasztott étcsokiba mártjuk és fehércsokival díszítjük a tetejét.