Hirdetés
Bespájzolva

Earl Grey teás keksz

Hozzávalók

35
darab kekszhez
+
60 g teljes kiőrlésű liszt
170 g liszt
1 tk sütőpor
115 g vaj
85 g porcukor
25 ml tej
½ rúd vanília kikapart magjai
30 ml erős fekete tea (3-4 filterből)
60 g étcsoki
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Earl Grey teás keksz

A kekszek mindig jól jönnek, ha van belőlük pár darab egy kis fémdobozba elrakva. Omlós, puha kekszek, étcsokiba mártva, leheletnyi teaízzel. Persze, ha nem szeretnétek túl sokat mókolni vele, akkor csak simán kiszaggathatjátok, mert úgy is szuperfinom lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

35
darab kekszhez
+
60 g teljes kiőrlésű liszt
170 g liszt
1 tk sütőpor
115 g vaj
85 g porcukor
25 ml tej
½ rúd vanília kikapart magjai
30 ml erős fekete tea (3-4 filterből)
60 g étcsoki
Bevásárlólistához adom

A csoki kivételével minden hozzávalót egy üstbe mérünk, és összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe rakjuk. A pihentetés után, lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 5 cm-es sávokat vágunk belőle, a tészta hosszabbik oldala mentén. 3,5-4 cm-enként keresztben is bevagdossuk a sávokat, így kis téglalapokat kapunk. Az egyik rövidebbik oldalának a két végét, kissé átlósan levágjuk, hogy mindegyik téglalap úgy nézzen ki, mint egy teafilter. Praktikus, ha több lapot rakunk egymásra, és úgy vágjuk le a sarkaikat. A lapocskák tetejére 2-2 kis lyukat fúrunk fogpiszkálóval. 

Sütőpapíros tepsire tesszük a kekszeket, majd 180 fokra előmelegített sütőben 12-13 perc alatt megsütjük őket. Mikor kihűltek, vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit, és belemártjuk a „filterek” alját. Sütőpapíros tepsire rakjuk őket, amíg megdermed a csoki. 

Earl Grey teás keksz

Ha tetszett az Earl Grey teás keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások