Hozzávalók
- 60 g teljes kiőrlésű liszt
- 170 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 115 g vaj
- 85 g porcukor
- 25 ml tej
- ½ rúd vanília kikapart magjai
- 30 ml erős fekete tea (3-4 filterből)
- 60 g étcsoki
Hozzávalók
- 60 g teljes kiőrlésű liszt
- 170 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 115 g vaj
- 85 g porcukor
- 25 ml tej
- ½ rúd vanília kikapart magjai
- 30 ml erős fekete tea (3-4 filterből)
- 60 g étcsoki
A csoki kivételével minden hozzávalót egy üstbe mérünk, és összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe rakjuk. A pihentetés után, lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 5 cm-es sávokat vágunk belőle, a tészta hosszabbik oldala mentén. 3,5-4 cm-enként keresztben is bevagdossuk a sávokat, így kis téglalapokat kapunk. Az egyik rövidebbik oldalának a két végét, kissé átlósan levágjuk, hogy mindegyik téglalap úgy nézzen ki, mint egy teafilter. Praktikus, ha több lapot rakunk egymásra, és úgy vágjuk le a sarkaikat. A lapocskák tetejére 2-2 kis lyukat fúrunk fogpiszkálóval.
Sütőpapíros tepsire tesszük a kekszeket, majd 180 fokra előmelegített sütőben 12-13 perc alatt megsütjük őket. Mikor kihűltek, vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit, és belemártjuk a „filterek” alját. Sütőpapíros tepsire rakjuk őket, amíg megdermed a csoki.
Ha tetszett az Earl Grey teás keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!