Hozzávalók
A piskótához
- 3 db tojás
- 60 g cukor
- 1 csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 kis csokor bazsalikom
- 60 g liszt
- 6 g sütőpor
A joghurtos réteghez
- 250 g eper
- 20 g vaníliás cukor
- 1 tk rum
- ½ db citrom leve
- 300 ml habtejszín
- 15 g zselatin
- 60 g víz
- 200 ml joghurt
A díszítéshez
- 100 g eper
- 30 g szeletelt mandula
- 80 g csoki
- 1 ek olaj
Hozzávalók
A piskótához
- 3 db tojás
- 60 g cukor
- 1 csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 kis csokor bazsalikom
- 60 g liszt
- 6 g sütőpor
A joghurtos réteghez
- 250 g eper
- 20 g vaníliás cukor
- 1 tk rum
- ½ db citrom leve
- 300 ml habtejszín
- 15 g zselatin
- 60 g víz
- 200 ml joghurt
A díszítéshez
- 100 g eper
- 30 g szeletelt mandula
- 80 g csoki
- 1 ek olaj
Az epres joghurttorta elkészítése nem annyira bonyolult, így kezdj neki: a piskótához a tojásokat egy keverőtálba vagy egy robotgép üstjébe tesszük a cukorral és a sóval, majd kihabosítjuk. Közben a citrom héját lereszeljük, a bazsalikomot pedig felaprítjuk, majd elkeverjük a liszttel és a sütőporral. Ezt a keveréket a tojáshabba forgatjuk, majd egy tortaformába simítjuk, és 170 fokos előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, végül tűpróbával ellenőrizzük. A piskótát a formában hagyjuk kihűlni, és nem vágjuk körbe, hogy betöltésnél ne folyjon le a krém.
A krémhez az epret megtisztítjuk, és a vaníliás cukorral, a rummal és a citrom levével összeforraljuk. Felöntjük a tejszínnel, majd egy botmixerrel összezúzzuk, és átszűrjük. A zselatint elkeverjük a vízzel, majd a még meleg tejszínbe keverjük. Ezután elkeverjük benne a joghurtot is, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
A lehűlt krémet a piskóta tetején elegyengetjük, majd hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára, hogy kidermedjen. A kész tortát friss, kockázott eperrel és mandulával szórjuk meg, majd egy kis olajjal összeolvasztott csokival is meglocsoljuk.
Ha tetszett az epres joghurttorta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!