Hirdetés

Epres joghurttorta

Hozzávalók

1
darab 22 cm átmérőjű tortaformához
+

A piskótához

3 db tojás
60 g cukor
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja
1 kis csokor bazsalikom
60 g liszt
6 g sütőpor

A joghurtos réteghez

250 g eper
20 g vaníliás cukor
1 tk rum
½ db citrom leve
300 ml habtejszín
15 g zselatin
60 g víz
200 ml joghurt

A díszítéshez

100 g eper
30 g szeletelt mandula
80 g csoki
1 ek olaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Epres joghurttorta

A joghurt és az eper párosa mindig nagyon frissítően hat. Ez a bazsalikomos, citromos piskóta pedig még dob rajta egy kicsit.
Kipróbáltam, jóóó lett!
27
Hirdetés

Hozzávalók

1
darab 22 cm átmérőjű tortaformához
+

A piskótához

3 db tojás
60 g cukor
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja
1 kis csokor bazsalikom
60 g liszt
6 g sütőpor

A joghurtos réteghez

250 g eper
20 g vaníliás cukor
1 tk rum
½ db citrom leve
300 ml habtejszín
15 g zselatin
60 g víz
200 ml joghurt

A díszítéshez

100 g eper
30 g szeletelt mandula
80 g csoki
1 ek olaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

Az epres joghurttorta elkészítése nem annyira bonyolult, így kezdj neki: a piskótához a tojásokat egy keverőtálba vagy egy robotgép üstjébe tesszük a cukorral és a sóval, majd kihabosítjuk. Közben a citrom héját lereszeljük, a bazsalikomot pedig felaprítjuk, majd elkeverjük a liszttel és a sütőporral. Ezt a keveréket a tojáshabba forgatjuk, majd egy tortaformába simítjuk, és 170 fokos előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, végül tűpróbával ellenőrizzük. A piskótát a formában hagyjuk kihűlni, és nem vágjuk körbe, hogy betöltésnél ne folyjon le a krém.

A krémhez az epret megtisztítjuk, és a vaníliás cukorral, a rummal és a citrom levével összeforraljuk. Felöntjük a tejszínnel, majd egy botmixerrel összezúzzuk, és átszűrjük. A zselatint elkeverjük a vízzel, majd a még meleg tejszínbe keverjük. Ezután elkeverjük benne a joghurtot is, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.

A lehűlt krémet a piskóta tetején elegyengetjük, majd hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára, hogy kidermedjen. A kész tortát friss, kockázott eperrel és mandulával szórjuk meg, majd egy kis olajjal összeolvasztott csokival is meglocsoljuk.

Epres joghurttorta
Epres joghurttorta

Ha tetszett az epres joghurttorta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a joghurttorták is érdekelhetnek:

Meggyes joghurttorta

Sütés nélküli citromos joghurttorta

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?