Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
22
cm átmérőjű tortaformához:

A torta aljához:

350 g zabkeksz
140 g olvasztott vaj

A tortához:

200 ml tejszín
6 g zselatin
2 marék meggy
130 g porcukor
500 g görög joghurt

A díszítéshez:

10-12 szem meggy
100 ml 30%-os tejszín
2 ek porcukor
Hirdetés

Meggyes joghurttorta

A túrótorta már a múlté, idén a joghurttorta üt a legnagyobbat! Próbáljátok ki Nóri nagyon krémes joghurttortáját, amit az extra meggyek tesznek igazán üdítővé!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
22
cm átmérőjű tortaformához:

A torta aljához:

350 g zabkeksz
140 g olvasztott vaj

A tortához:

200 ml tejszín
6 g zselatin
2 marék meggy
130 g porcukor
500 g görög joghurt

A díszítéshez:

10-12 szem meggy
100 ml 30%-os tejszín
2 ek porcukor

A torta aljához a zabkekszet aprítóban lezúzzuk, hozzákeverjük az olvasztott vajat és egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk az alapot és hűtőbe rakjuk. A zselatint egy kis tálkába rakjuk, hozzákeverünk 1-2 evőkanál tejszínt és pár percig állni hagyjuk. A maradék tejszínt habbá verjük a porcukorral, hozzáadjuk a görög joghurtot. A zselatint felmelegítjük, összekeverjük a joghurtos alappal és a formába öntjük. A kimagozott meggyszemeket rádobáljuk a torta tetejére, kicsit belenyomkodjuk és kb. 4 órára a hűtőbe rakjuk. A torta tetejére a tejszínt habbá verjük, hozzákeverjük a porcukrot, habzsákba rakjuk, a torta tetejére nyomkodjuk a habot és pár meggyszemmel díszítjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások