Hozzávalók
A torta aljához:
- 350 g zabkeksz
- 140 g olvasztott vaj
A tortához:
- 200 ml tejszín
- 6 g zselatin
- 2 marék meggy
- 130 g porcukor
- 500 g görög joghurt
A díszítéshez:
- 10-12 szem meggy
- 100 ml 30%-os tejszín
- 2 ek porcukor
Hozzávalók
A torta aljához:
- 350 g zabkeksz
- 140 g olvasztott vaj
A tortához:
- 200 ml tejszín
- 6 g zselatin
- 2 marék meggy
- 130 g porcukor
- 500 g görög joghurt
A díszítéshez:
- 10-12 szem meggy
- 100 ml 30%-os tejszín
- 2 ek porcukor
A torta aljához a zabkekszet aprítóban lezúzzuk, hozzákeverjük az olvasztott vajat és egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk az alapot és hűtőbe rakjuk. A zselatint egy kis tálkába rakjuk, hozzákeverünk 1-2 evőkanál tejszínt és pár percig állni hagyjuk. A maradék tejszínt habbá verjük a porcukorral, hozzáadjuk a görög joghurtot. A zselatint felmelegítjük, összekeverjük a joghurtos alappal és a formába öntjük. A kimagozott meggyszemeket rádobáljuk a torta tetejére, kicsit belenyomkodjuk és kb. 4 órára a hűtőbe rakjuk. A torta tetejére a tejszínt habbá verjük, hozzákeverjük a porcukrot, habzsákba rakjuk, a torta tetejére nyomkodjuk a habot és pár meggyszemmel díszítjük.