A megúszós húsvéti desszertek támogatója a
Hozzávalók
A répatortához
- 250 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- só
- 2 tk fahéj
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 1 db tojás
- 250 g reszelt répa
- 300 g barna cukor
- 1 ek 10%-os ecet
- 1 tk vaníliaaroma
- 100 g dió
A krémhez
- 1 csomag vaníliás pudingpor (40 g-os kiszerelés)
- 500 ml tej
- 250 g porcukor
- 185 g vaj
- 230 g krémsajt
Az összeállításhoz
- 500 g friss eper
- 200 g dió
Epres répatorta-trifle
A megúszós húsvéti desszertek támogatója a
A megúszós húsvéti desszertek támogatója a
Hozzávalók
A répatortához
- 250 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- só
- 2 tk fahéj
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 1 db tojás
- 250 g reszelt répa
- 300 g barna cukor
- 1 ek 10%-os ecet
- 1 tk vaníliaaroma
- 100 g dió
A krémhez
- 1 csomag vaníliás pudingpor (40 g-os kiszerelés)
- 500 ml tej
- 250 g porcukor
- 185 g vaj
- 230 g krémsajt
Az összeállításhoz
- 500 g friss eper
- 200 g dió
Az epres répatorta-trifle első lépéseként a répatorta alapját készítjük el, elkeverjük a száraz összetevőket egy keverőtálban, egy másik keverőtálban pedig elkeverjük a tojást a reszelt répával, a barna cukorral és az ecettel. Apránként hozzáadagoljuk a száraz alapanyagokat, és alaposan elkeverjük. Végül hozzáadjuk a vaníliaaromát és az aprított diót. Egy 30 cm-es átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a répatortánk masszáját, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Közben egy csomag vaníliás pudingporból, a tejből és 2 ek porcukorból pudingot főzünk a csomagon lévő utasítások alapján.
Egy nagy keverőtálban a vajat kihabosítjuk a maradék porcukorral, egy kézi habverő segítségével. Hozzáadjuk a krémsajtot és a vaníliapudingot is, és tovább keverjük, amíg egy sima krémet kapunk.
Az elkészült répatortát félrerakjuk kb. 60 percre, hogy kihűljön.
Felszeleteljük az epret és felaprítjuk a diót. Egy trifle-forma alját kirakjuk eperrel, majd egy adag vaníliás-krémsajtos krémet rakunk az eperrétegre. Erre elkezdjük rátépkedni a kihűlt répatortát, eperszeleteket és diót szórunk rá, majd ismét jöhet a krémből egy adag. Ezt ismételjük addig, amíg megtelik a formánk. Legfelső rétegként krém kerüljön rá, amit még megpakolunk eperszeletekkel és aprított dióval.
Berakjuk a hűtőbe kb. 4-5 órára, hogy összeálljon a trifle, majd fogyaszthatjuk is.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 35 perc
- Hűtési idő: 5-6 óra
Ha tetszett az epres répatorta-trifle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!