Hozzávalók
A tésztához
- 250 g liszt
- 30 g vaj
- 1 db tojás
- 1 db narancs reszelt héja
- ½ mk só
- 150 ml tej
- ½ csomag instant élesztő
A töltelékhez
- 100 g étcsokoládé
- 70 g vaj
- 30 g porcukor
- 15 g kakaópor
- ½ tk fahéj
- ½ - 1 mk morzsolt, szárított chili paprika, ízléstől és csípősségtől függően
Hozzávalók a lekenéshez
- 1 db tojássárgája
- 1 ek tej
Hozzávalók
A tésztához
- 250 g liszt
- 30 g vaj
- 1 db tojás
- 1 db narancs reszelt héja
- ½ mk só
- 150 ml tej
- ½ csomag instant élesztő
A töltelékhez
- 100 g étcsokoládé
- 70 g vaj
- 30 g porcukor
- 15 g kakaópor
- ½ tk fahéj
- ½ - 1 mk morzsolt, szárított chili paprika, ízléstől és csípősségtől függően
Hozzávalók a lekenéshez
- 1 db tojássárgája
- 1 ek tej
Az élesztőt kevés langyos tejjel és cukorral futtassuk fel, a lisztet morzsoljuk el a vajjal. A robotgépünk táljába tegyük bele a hozzávalókat úgy, hogy alulra kerüljön a só, utána a lisztes vaj, reszelt narancshéj, tojás, tej és végül az élesztő. Kezdjük el dagasztani, amíg el nem válik az edény falától, majd meleg helyen letakarva kelesszük 1 órán keresztül. A töltelékhez az étcsokit a vajjal vízgőz fölött olvasszuk össze, majd egy habverő segítségével adjuk hozzá a többi összetevőt és keverjük simára.
A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk vékonyra, kenjünk meg a töltelékünkkel és tekerjük fel úgy, ahogyan a bejglit szoktuk. Miután kész, középen vágjuk szét úgy, hogy a tetején maradjon egy összeérő kapocs. A két részt csavarjuk, majd a végén tapasszuk össze. Tegyük sütőpapírral bélelt kenyérformába, kelesszük a formában még 15 percig, kenjük le tejes tojássárgával és süssük 180 fokon 25 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy tökéletesen megsült-e.
Tipp: A sütés elején egy kis gőz hozzáadásával még tökéletesebb eredményt érhettek el!