Hirdetés

Ez lesz a kedvenc áfonyás tortátok!

Hozzávalók

Hozzávalók
18
cm átmerőjű formához

A piskótához:

350 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
120 ml olaj
230 ml tej
240 ml kávé
1 csipet só
260 g liszt
1 csomag sütőpor
65 g kakaópor

A krémhez:

150 g puha vaj
80 g porcukor
450 g mascarpone

Az expressz dzsemhez:

100 g friss áfonya
50 g porcukor

A díszítéshez:

2 marék friss áfonya
2 ek szeletelt mandula
Hirdetés

Ez lesz a kedvenc áfonyás tortátok!

A pucér tortákat mindenki szereti, mert dögösek, finomak és még elkészíteni is egyszerű őket. Nóri most egy áfonyás változatot dobott össze, aminek az alapja egy eszméletlenül finom, omlós kakaós piskóta, amik között egy brutál könnyű, kellemesen savanykás,de mégis édes áfonyakrém csücsül. IMÁDNI FOGJÁTOK!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
18
cm átmerőjű formához

A piskótához:

350 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
120 ml olaj
230 ml tej
240 ml kávé
1 csipet só
260 g liszt
1 csomag sütőpor
65 g kakaópor

A krémhez:

150 g puha vaj
80 g porcukor
450 g mascarpone

Az expressz dzsemhez:

100 g friss áfonya
50 g porcukor

A díszítéshez:

2 marék friss áfonya
2 ek szeletelt mandula

Fotó: Szilágyi Nóri

A piskótához a cukrot, vaníliás cukrot a tojásokkal és olajjal kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, kávét, majd beleforgatjuk az előzőleg összekevert liszt, sütőpor, kakaópor, és csipet só keverékét. A masszát 3 db 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük őket (ha nincs 3 ugyanakkora formánk, használhatunk egy nagyobbat is, így a sütési idő is nőni fog). A dzsemhez az áfonyát a cukorral elkezdjük melegíteni és kb. 15 percig főzzük, hogy lekvársűrűségű legyen, majd kihűtjük.

Fotó: Szilágyi Nóri

A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd összekeverjük a mascarponéval és a dzsemmel. A megsült tortalapok tetejét egyenesre vágjuk és megtöltjük az áfonyás krémmel, és mindegyik réteg közé szórunk pár szem áfonyát. A tetejét friss áfonyával és mandulával díszítjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások