Hirdetés

Fanta-szelet

Hozzávalók

1
normál méretű tepsihez
+

A piskótához

3 db tojás
70 g cukor
60 g liszt
15 g holland kakaópor
8 g sütőpor
1 csipet só

A krémhez

120 g vaj
500 g túró
1 db citrom reszelt héja
100 g porcukor

A legfelső réteghez

500 ml Fanta
40 g étkezési keményítő
50 g porcukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fanta-szelet

Gyerekkoromban rengeteg Fanta-szeletet ettem. Legalábbis így emlékeztem, aztán fel lettem világosítva, hogy kb. össz-vissz kétszer készült ilyen a konyhánkban. Mindenesetre nekem szép emlékek maradtak meg róla, a szerkesztőség tagjai pedig egyöntetűen ujjongtak, mikor elkészült, szóval ha nosztalgiázni akartok, ti se hagyjátok ki! ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
56
Hirdetés

Hozzávalók

1
normál méretű tepsihez
+

A piskótához

3 db tojás
70 g cukor
60 g liszt
15 g holland kakaópor
8 g sütőpor
1 csipet só

A krémhez

120 g vaj
500 g túró
1 db citrom reszelt héja
100 g porcukor

A legfelső réteghez

500 ml Fanta
40 g étkezési keményítő
50 g porcukor
Bevásárlólistához adom

A tésztához a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd mehet bele a többi hozzávaló. A masszát enyhén kivajazott és lisztezett tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 perc alatt készre sütjük. 

A krémhez a vajat kihabosítjuk, majd belekeverjük a túrót, a citromhéjat és a porcukrot. A kihűlt tészta tetejére simítjuk. 

Fanta-szelet

A legfelső réteghez a 3 hozzávalót egy edénybe rakjuk, habverővel simára keverjük, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett, puding állagúra sűrítjük, majd az elsimított túrótöltelékre öntjük, és bedobjuk a hűtőbe dermedésig (kb. 2 óra). Mikor megdermedt a süti teteje is, vizes késsel szeletekre vágjuk és megesszük az összeset! 🙂

Ha tetszett a Fanta-szelet receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások