Hirdetés

Frissítő ribizlis citromos sajttorta

Hozzávalók

1
db 18x26 cm-es tepsihez
+

Az aljához:

300 g zabkeksz
120 g olvasztott vaj

A krémhez:

400 g krémsajt
200 g mascarpone
4 db tojás
110 g porcukor
3 db citrom leve
1 db citrom reszelt héja

A ribizlis réteghez:

100 g ribizli
2 ek cukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Frissítő ribizlis citromos sajttorta

Biztos senkinek sem kell magyaráznunk, hogy nyáron miért jó sajttortát enni. Ha ismeritek az érzést, amikor majdnem felfő az agyvizetek, ti pedig benyúltok a hűtőbe és elővesztek egy fantasztikus sajttortát, ami ráadásul még gyümölcsös is, akkor nagyon fogtok örülni ennek a receptnek! Tessék csekkolni, aztán sajttortát gyártani! ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 18x26 cm-es tepsihez
+

Az aljához:

300 g zabkeksz
120 g olvasztott vaj

A krémhez:

400 g krémsajt
200 g mascarpone
4 db tojás
110 g porcukor
3 db citrom leve
1 db citrom reszelt héja

A ribizlis réteghez:

100 g ribizli
2 ek cukor
Bevásárlólistához adom

A sajttorta alapjához lezúzzuk aprítógépben a zabkekszet, hozzákeverjük az olvasztott vajat és az így kapott nedves morzsát egyenletesen belenyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tepsi aljába. 180 fokos sütőbe toljuk 10 percre a zabkekszes alapot. A krém hozzávalóit összekeverjük és a kissé elősütött alapra öntjük.

A ribizlit egy edényben kicsit összefőzzük a cukorral, rácsurgatjuk csíkokban a süti tetejére és egy villával márványosra mintázzuk. 170 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük, langyosra hűtjük és 1-2 órára még a hűtőbe rakjuk, hogy szépen szeletelhető legyen. Mikor teljesen kihűlt, kockákra vágjuk és ribizlivel vagy citromszeletekkel díszítjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások