Hirdetés
Bespájzolva

Frissítő ribizlis citromos sajttorta

Hozzávalók

1
db 18x26 cm-es tepsihez
+

Az aljához:

300 g zabkeksz
120 g olvasztott vaj

A krémhez:

400 g krémsajt
200 g mascarpone
4 db tojás
110 g porcukor
3 db citrom leve
1 db citrom reszelt héja

A ribizlis réteghez:

100 g ribizli
2 ek cukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Frissítő ribizlis citromos sajttorta

Biztos senkinek sem kell magyaráznunk, hogy nyáron miért jó sajttortát enni. Ha ismeritek az érzést, amikor majdnem felfő az agyvizetek, ti pedig benyúltok a hűtőbe és elővesztek egy fantasztikus sajttortát, ami ráadásul még gyümölcsös is, akkor nagyon fogtok örülni ennek a receptnek! Tessék csekkolni, aztán sajttortát gyártani! ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 18x26 cm-es tepsihez
+

Az aljához:

300 g zabkeksz
120 g olvasztott vaj

A krémhez:

400 g krémsajt
200 g mascarpone
4 db tojás
110 g porcukor
3 db citrom leve
1 db citrom reszelt héja

A ribizlis réteghez:

100 g ribizli
2 ek cukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A sajttorta alapjához lezúzzuk aprítógépben a zabkekszet, hozzákeverjük az olvasztott vajat és az így kapott nedves morzsát egyenletesen belenyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tepsi aljába. 180 fokos sütőbe toljuk 10 percre a zabkekszes alapot. A krém hozzávalóit összekeverjük és a kissé elősütött alapra öntjük.

A ribizlit egy edényben kicsit összefőzzük a cukorral, rácsurgatjuk csíkokban a süti tetejére és egy villával márványosra mintázzuk. 170 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük, langyosra hűtjük és 1-2 órára még a hűtőbe rakjuk, hogy szépen szeletelhető legyen. Mikor teljesen kihűlt, kockákra vágjuk és ribizlivel vagy citromszeletekkel díszítjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások