Hirdetés

Gesztenyés-csokis szelet

Hozzávalók

1
kb. 30x18 cm-es tepsihez
+

A tésztához

6 db tojás
100 g cukor
120 g liszt
1 csipet só
20 ml olaj

A gesztenyés krémhez

400 g gesztenyemassza
300 g mascarpone
100 ml tejszín
60 g porcukor

A csokikrémhez

200 ml tejszín
200 g étcsoki
100 g puha vaj

A tetejére

200 ml hideg tejszín
2 - 3 ek porcukor
Hirdetés

Gesztenyés-csokis szelet

Nem vagyok a habos, kicsit retro sütiszeletek híve, de vannak kivételek, mint például ez a gesztenyés szelet is. Habos csoki és gesztenyekrémmel rétegezett piskótalapok, egy adag tejszínhabbal. Kicsit hozza a gesztenyepüré feelinget is :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
kb. 30x18 cm-es tepsihez
+

A tésztához

6 db tojás
100 g cukor
120 g liszt
1 csipet só
20 ml olaj

A gesztenyés krémhez

400 g gesztenyemassza
300 g mascarpone
100 ml tejszín
60 g porcukor

A csokikrémhez

200 ml tejszín
200 g étcsoki
100 g puha vaj

A tetejére

200 ml hideg tejszín
2 - 3 ek porcukor

A piskótához a  tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben hozzákeverjük a cukrot, majd hozzácsurgatjuk az olajat, és belekeverjük a tojássárgájákat és a sót is. Beleszórjuk a lisztet, óvatosan elkeverjük, és egy sütőpapírral borított tepsire simítjuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 18 percig sütjük, és mikor világosbarna már a teteje, kivesszük a sütőből, majd ha kihűlt 3 egyforma részre vágjuk. A gesztenyés krémhez összekeverjük a hozzávalókat egy robotgéppel.

A csokikrémhez a tejszínt felmelegítjük, leöntjük vele a darabokra tördelt étcsokit, és mikor felolvadt, homogénre keverjük, majd bedobjuk a fagyasztóba kb. 30 percre, hogy jól lehűljön. Mikor kihűlt a csokikrém alapja, habverővel kihabosítjuk, és hozzákeverjük a puha vajat. A 3 piskótalapból egyet lerakunk egy deszkára, erre kenünk egy réteg gesztenyekrémet, majd piskótalap, csokikrém, piskótalap, gesztenyekrém.

A felső krémréteget egy késsel vagy spatulával egyenesre kenjük. A maradék csokikrémet csillagcsöves habzsákba rakjuk. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukot és ezt is habzsákba töltjük. A díszítéshez a csokikrémet és a tejszínhabot váltakozva a süti tetejére nyomjuk, és kevés kakaóporral megszórjuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások