Hozzávalók
A piskótához:
- 5 db tojás
- 85 g cukor
- 100 g liszt
- 1 csipet só
A krémhez:
- 240 g áfonya
- 50 g málna
- 100 g cukor
- 2 csapott tk zselatin
- 250 ml tejszín
- 2 ek porcukor
- 500 g mascarpone
A díszítéshez:
- 1 csomag babapiskóta
- friss gyümölcsök
Hozzávalók
A piskótához:
- 5 db tojás
- 85 g cukor
- 100 g liszt
- 1 csipet só
A krémhez:
- 240 g áfonya
- 50 g málna
- 100 g cukor
- 2 csapott tk zselatin
- 250 ml tejszín
- 2 ek porcukor
- 500 g mascarpone
A díszítéshez:
- 1 csomag babapiskóta
- friss gyümölcsök
A piskótához a tojások fehérjét habbá verjük a cukorral, belekeverjük a tojások sárgáját, majd beleszitáljuk a sóval elkevert lisztet, átkeverjük és egy 22 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben tűpróbáig sütjük a piskótát, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez az áfonyát és a málnát a cukorral elkeverjük, kb. 6 percig főzzük, botmixerrel alaposan lezúzzuk, majd egy szűrőn átpasszírozzuk.
Kb. 2 teáskanálnyi vízben feloldjuk a zselatint és belekeverjük a forró gyümölcspürébe. A hideg tejszínt habbá verjük a porcukorral, belekeverjük a mascarponét és a langyosra hűlt gyümölcsvelőt. A piskótát kettévágjuk az egyik lapra kenünk a krémből egy rétegnyit, kevés krémmel az oldalára tapasztjuk a babapiskótákat és ezt az egészet körben bevonjuk pár réteg alufóliával, hogy megtartsa a torta a formáját. Félbevágott eperrel megszórjuk az alsó mousse réteget, erre jön a másik szelet piskóta, majd a maradék mousse, friss gyümölcsök és végül 3-4 óra hűtés után szeletelhető is a torta.