Hozzávalók
A tésztához:
- 5 db tojásfehérje
- 150 g kristálycukor
- 2 tk étkezési keményítő
- porcukor a szóráshoz
A krémhez:
- 3 db tojássárgája
- 70 g porcukor
- 30 g liszt
- 300 ml tej
- 250 g mascarpone
- ½ db vaníliarúd kikapart magjai
- friss gyümölcsök (ribizli, áfonya, málna stb.)
Hozzávalók
A tésztához:
- 5 db tojásfehérje
- 150 g kristálycukor
- 2 tk étkezési keményítő
- porcukor a szóráshoz
A krémhez:
- 3 db tojássárgája
- 70 g porcukor
- 30 g liszt
- 300 ml tej
- 250 g mascarpone
- ½ db vaníliarúd kikapart magjai
- friss gyümölcsök (ribizli, áfonya, málna stb.)
A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, félúton belekeverjük a cukrot és az étkezési keményítőt is. A habot egy szilikonos sütőpapírral bélelt, nagyméretű tepsibe simítjuk és 150 fokos sütőben kb. 1 órán keresztül sütjük. Mikor kivettük, még melegen megszórjuk porcukorral és a sütőpapírral együtt, óvatosan feltekerjük. A krémhez a tojássárgáját összekeverjük a porcukorral, liszttel, vaníliával, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel. Közepes lángon puding állagúra főzzük, lefedjük egy fóliadarabbal és kihűtjük. Mikor kihűlt belekeverjük a mascarponét is. A tojáshabtekercsről óvatosan leszedjük a sütőpapírt, megtöltjük a krémmel, megszórjuk pár szem friss gyümölccsel, újra feltekerjük és megszórjuk porcukorral.