Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Gyümölcsös pavlova tekercs

Hozzávalók

1
tekercshez
+

A tésztához:

5 db tojásfehérje
150 g kristálycukor
2 tk étkezési keményítő
porcukor a szóráshoz

A krémhez:

3 db tojássárgája
70 g porcukor
30 g liszt
300 ml tej
250 g mascarpone
½ db vaníliarúd kikapart magjai
friss gyümölcsök (ribizli, áfonya, málna stb.)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gyümölcsös pavlova tekercs

Ultra szexi, krémes, gyümölcsös és még egyszerű is! Ennyi érv mellett reméljük mindenki minél hamarabb kipróbálja a legújabb pavlova receptünket, amit ráadásul tekercs formában tálaltunk. Szerintünk fantasztikusan finom!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
tekercshez
+

A tésztához:

5 db tojásfehérje
150 g kristálycukor
2 tk étkezési keményítő
porcukor a szóráshoz

A krémhez:

3 db tojássárgája
70 g porcukor
30 g liszt
300 ml tej
250 g mascarpone
½ db vaníliarúd kikapart magjai
friss gyümölcsök (ribizli, áfonya, málna stb.)
Bevásárlólistához adom

 

A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, félúton belekeverjük a cukrot és az étkezési keményítőt is. A habot egy szilikonos sütőpapírral bélelt, nagyméretű tepsibe simítjuk és 150 fokos sütőben kb. 1 órán keresztül sütjük. Mikor kivettük, még melegen megszórjuk porcukorral és a sütőpapírral együtt, óvatosan feltekerjük. A krémhez a tojássárgáját összekeverjük a porcukorral, liszttel, vaníliával, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel. Közepes lángon puding állagúra főzzük, lefedjük egy fóliadarabbal és kihűtjük. Mikor kihűlt belekeverjük a mascarponét is. A tojáshabtekercsről óvatosan leszedjük a sütőpapírt, megtöltjük a krémmel, megszórjuk pár szem friss gyümölccsel, újra feltekerjük és megszórjuk porcukorral.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások