Hirdetés
Instant

Gyümölcsös pavlova tekercs

Hozzávalók

1
tekercshez
+

A tésztához:

5 db tojásfehérje
150 g kristálycukor
2 tk étkezési keményítő
porcukor a szóráshoz

A krémhez:

3 db tojássárgája
70 g porcukor
30 g liszt
300 ml tej
250 g mascarpone
½ db vaníliarúd kikapart magjai
friss gyümölcsök (ribizli, áfonya, málna stb.)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Gyümölcsös pavlova tekercs

Ultra szexi, krémes, gyümölcsös és még egyszerű is! Ennyi érv mellett reméljük mindenki minél hamarabb kipróbálja a legújabb pavlova receptünket, amit ráadásul tekercs formában tálaltunk. Szerintünk fantasztikusan finom!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
tekercshez
+

A tésztához:

5 db tojásfehérje
150 g kristálycukor
2 tk étkezési keményítő
porcukor a szóráshoz

A krémhez:

3 db tojássárgája
70 g porcukor
30 g liszt
300 ml tej
250 g mascarpone
½ db vaníliarúd kikapart magjai
friss gyümölcsök (ribizli, áfonya, málna stb.)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

 

A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, félúton belekeverjük a cukrot és az étkezési keményítőt is. A habot egy szilikonos sütőpapírral bélelt, nagyméretű tepsibe simítjuk és 150 fokos sütőben kb. 1 órán keresztül sütjük. Mikor kivettük, még melegen megszórjuk porcukorral és a sütőpapírral együtt, óvatosan feltekerjük. A krémhez a tojássárgáját összekeverjük a porcukorral, liszttel, vaníliával, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel. Közepes lángon puding állagúra főzzük, lefedjük egy fóliadarabbal és kihűtjük. Mikor kihűlt belekeverjük a mascarponét is. A tojáshabtekercsről óvatosan leszedjük a sütőpapírt, megtöltjük a krémmel, megszórjuk pár szem friss gyümölccsel, újra feltekerjük és megszórjuk porcukorral.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások