Hozzávalók
- 300 g liszt
- 50 g barna cukor + 2 ek a szilvához + 1 ek a tetejére
- ½ csomag sütőpor
- 100 g hideg vaj + a forma kikenéséhez
- 200 ml tejszín
- 1 db tojás
- 500 g szilva
- 1 ek kukoricakeményítő
- ½ ml őrölt kardamom
- 1 csapott ek fahéj
- csipet só
- vaníliafagyi a tálaláshoz
Hozzávalók
- 300 g liszt
- 50 g barna cukor + 2 ek a szilvához + 1 ek a tetejére
- ½ csomag sütőpor
- 100 g hideg vaj + a forma kikenéséhez
- 200 ml tejszín
- 1 db tojás
- 500 g szilva
- 1 ek kukoricakeményítő
- ½ ml őrölt kardamom
- 1 csapott ek fahéj
- csipet só
- vaníliafagyi a tálaláshoz
Fotó: Szilágyi NóriA szilvát megmossuk, kimagozzuk, feldaraboljuk, összekeverjük a cukorral, a fahéjjal, a kardamommal és a kukoricakeményítővel, majd félretesszük. A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük, majd belemorzsoljuk a vajat. A keverékhez hozzáadjuk a tejszínt és a tojást, és alaposan összekeverjük. Egy kisebb tepsit kikenünk vajjal, elterítjük benne a szilvát és a tetejére szaggatjuk a tésztát. Megszórjuk barna cukorral, majd 170 fokos sütőben, 35-40 perc alatt, aranybarnára sütjük.