Hirdetés
Instant

Így készül a tökéletes császármorzsa

Hozzávalók

10 ek búzadara
4 ek finomliszt
6 ek cukor
1 diónyi vaj
2 ½ dl tej
1 marék aszalt meggy, vagy mazsola (mindkettő opcionális)
1 csomag vaníliás cukor
4 db tojás
csipet só
1 db nagy citrom lereszelt héja
vaj (kenésnek a serpenyőbe)
Jó minőségű lekvár, bármilyen gyümölcsből, de leginkább barackból
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Így készül a tökéletes császármorzsa

Ismerős az a szó, smarni? Esetleg az, hogy porozinkó, vagy grízsmarni? Nem? Pedigagyon egyszerű!  Ez a császármorzsa.
Kipróbáltam, jóóó lett!
56
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

10 ek búzadara
4 ek finomliszt
6 ek cukor
1 diónyi vaj
2 ½ dl tej
1 marék aszalt meggy, vagy mazsola (mindkettő opcionális)
1 csomag vaníliás cukor
4 db tojás
csipet só
1 db nagy citrom lereszelt héja
vaj (kenésnek a serpenyőbe)
Jó minőségű lekvár, bármilyen gyümölcsből, de leginkább barackból
Bevásárlólistához adom

Ez a nagyszerű édesség szinte mindenki kedvence. Bizonyos források szerint maga a császár, Ferenc Jóska „találta fel“. (Kaiserschmarrn)

Saját kényünkre-kedvünkre változtatgathatjuk a receptúrát. Lehet liszt nélkül is készíteni, bár akkor pótolni kell darával, vagy egyéb őrölt gabonával. A tejet felmelegítjük. (A hosszú áztatási időt kikerülendő). A mazsola és a tojás kivételével minden alapanyagot összekeverünk egy tálban. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját hozzáadjuk az anyaghoz. A fehérjét pedig egy másik tálban, másfél csipet sóval kemény habbá verjük. Hozzáöntjük a vaníliás cukorral ízesített tejet és jól kikeverjük a masszát. Belereszeljük egy szép nagy citrom héját, és beleforgatjuk a tojások felvert habját a tésztába.

img_4434.jpg

A serpenyőbe teszünk egy adag vajat, annyit, hogy az egész edény fényes legyen és közepes lángon felmelegítjük az edényt. Ha a serpenyőnk kellően forró, máris beleöntjük a masszát és a még folyós állagú tészta tetejét megszórjuk egy kevés aszalt meggyel, vagy mazsolával.

img_4432.jpg

Ha az alsó fele megbarnult, megfordítjuk, majd apró darabokra tördeljük, és egyenletesen megpirítjuk, hogy az egész étel szép aranybarna legyen, úgy nézzen ki mint egy császármorzsa.

Tálaláskor nyakon önthetjük bármivel, ami folyik és édes, a legjobb választás egy házi baracklekvár lesz. Jó étvágyat!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások