Megúszós sütik

CsászármorzsakókuszosmascarponehabbalésNUTELLA®-val

Császármorzsa kókuszos mascarponehabbal és NUTELLA®-val

Hozzávalók
20 g
vaj
A tésztához
2 db
tojás
1 csipet
20 g
cukor
150 ml
tej
80 g
liszt
2 ek
cukor a sütéshez
40 g
törökmogyoró
20 g
kókuszchips
A tetejére
150 g
mascarpone
50 g
kókuszkrém
30 g
porcukor
1 csipet
30 g

Elkészítés

A mogyorót felaprítjuk, majd a kókuszchipsszel együtt száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, és félretesszük.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a sóval és a cukor felével, a sárgáját pedig kihabosítjuk a cukor másik felével.

A sárgáját felöntjük a tej felével, kikeverjük, beleszórjuk a lisztet. Csomómentesre keverjük, majd a tej másik felével kicsit felhígítjuk, és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét.

A serpenyőt újra felhevítjük, beledobjuk a vajat, és amikor felhabzik, beleöntjük a masszánkat, egy perc után beleszórjuk a mogyoró és a kókuszcsipsz felét is.

császármorzsa nutella-val

Oldalanként 5-6 percig sütjük, majd félretesszük egy tányérra.

Közben a mascarponét és a kókuszkrémet összekeverjük a porcukorral és egy csipet sóval, majd habverővel kihabosítjuk, és félretesszük.

A cukrot a serpenyőbe szórjuk, hagyjuk, hogy karamellizálódjon, majd rátesszük a habos, könnyű palacsintánkat, hagyjuk, hogy rákössön a karamell, majd széttépkedjük, és már tálaljuk is a kókuszos habbal, a megmaradt pirított magvakkal és a NUTELLA®-val.

császármorzsa nutella-val

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Tejes pite NUTELLA®-val

Fekete szedres pite NUTELLA®-val

NUTELLA®-val töltött churros

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A császármorzsa önmagában is egy nagyon jó cucc, de egy kicsit felturbózva fokozható az ízélmény.

Hozzávalók

2 főre
20 g
vaj
A tésztához
2 db
tojás
1 csipet
20 g
cukor
150 ml
tej
80 g
liszt
2 ek
cukor a sütéshez
40 g
törökmogyoró
20 g
kókuszchips
A tetejére
150 g
mascarpone
50 g
kókuszkrém
30 g
porcukor
1 csipet
30 g

A mogyorót felaprítjuk, majd a kókuszchipsszel együtt száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, és félretesszük.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a sóval és a cukor felével, a sárgáját pedig kihabosítjuk a cukor másik felével.

A sárgáját felöntjük a tej felével, kikeverjük, beleszórjuk a lisztet. Csomómentesre keverjük, majd a tej másik felével kicsit felhígítjuk, és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét.

A serpenyőt újra felhevítjük, beledobjuk a vajat, és amikor felhabzik, beleöntjük a masszánkat, egy perc után beleszórjuk a mogyoró és a kókuszcsipsz felét is.

császármorzsa nutella-val

Oldalanként 5-6 percig sütjük, majd félretesszük egy tányérra.

Közben a mascarponét és a kókuszkrémet összekeverjük a porcukorral és egy csipet sóval, majd habverővel kihabosítjuk, és félretesszük.

A cukrot a serpenyőbe szórjuk, hagyjuk, hogy karamellizálódjon, majd rátesszük a habos, könnyű palacsintánkat, hagyjuk, hogy rákössön a karamell, majd széttépkedjük, és már tálaljuk is a kókuszos habbal, a megmaradt pirított magvakkal és a NUTELLA®-val.

császármorzsa nutella-val

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Tejes pite NUTELLA®-val

Fekete szedres pite NUTELLA®-val

NUTELLA®-val töltött churros

Ha tetszett a Császármorzsa kókuszos mascarponehabbal és NUTELLA®-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept