Hirdetés

Ilyet még nem láttál: kakaós csiga torta

Hozzávalók

Hozzávalók
1
18 cm átmérőjű tortához

A kakaós csiga tésztájához

170 ml tej
40 g élesztő
50 g cukor
250 g finomliszt (BL 55)
250 g kenyérliszt (BL 80)
1 csipet só
2 db tojás
1 db tojássárgája
50 g olvasztott vaj

A töltelékhez

100 g olvasztott vaj
80 g cukor
4 ek kakaópor

A krémhez

200 ml meleg tejszín
200 g étcsoki
130 g puha vaj
Hirdetés

Ilyet még nem láttál: kakaós csiga torta

A kakaós csigát nagyrészt mindenki szereti, sőőőt egyenesen imádja. Mi most kitaláltuk, hogy mi lenne ha ebből a fantasztikus péksütiből tortát csinálnánk és megtöltenénk egy brutális, csokis krémmel.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
1
18 cm átmérőjű tortához

A kakaós csiga tésztájához

170 ml tej
40 g élesztő
50 g cukor
250 g finomliszt (BL 55)
250 g kenyérliszt (BL 80)
1 csipet só
2 db tojás
1 db tojássárgája
50 g olvasztott vaj

A töltelékhez

100 g olvasztott vaj
80 g cukor
4 ek kakaópor

A krémhez

200 ml meleg tejszín
200 g étcsoki
130 g puha vaj

A kakaós csiga tésztájához az élesztőt belemorzsoljuk a meleg tejbe, beleszórjuk a cukrot és hagyjuk, hogy felfusson. A liszteket egy tálba mérjük, hozzáadjuk a tojást, tojássárgáját, sót, élesztős tejet és elkezdjük összeállítani a tésztát. Végül hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat és szép, sima tésztát dagasztunk belőle.

Letakarva 40-50 percig kelesztjük, majd kicsit átgyúrjuk és lisztezett felületen kb. 45×24 cm-es téglalappá nyújtjuk. A töltelékhez való vajat összekeverjük a kakaóporral, cukorral és a tésztára kenjük. A hosszabbik oldalánál megfelezzük a tésztát, és mindkét részt feltekerjük, így kapunk két, hengert, amiket kb. 1 cm-es vastag szeletekre vágunk.

A kicsi kakaós csigákat 3 db 18 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk, szorosan egymás mellé. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük őket. A maradék pici csigákat sütőpapírral bélelt tepsin megsütjük. A krémhez a csokit egy tálba tördeljük, leöntjük forró tejszínnel, homogén csokiszósz állagúvá keverjük és hűtőbe rakjuk 1 órára.

A krémalapot kihabosítjuk, majd belekeverjük a puha vajat is. Ezzel a krémmel töltjük meg a kakaóscsiga “tortalapokat”, a tetejét pedig a maradék krémmel és a pici kakaós csigákkal díszítjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások