Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
1
23 cm átmérőjű piteformához

A pitetésztához

175 g liszt
1 tk cukor
½ tk só
115 g vaj
3 - 4 ek hideg víz
A krémhez
355 ml kókusztej
350 ml habtejszín
4 db tojássárgája
1 db tojás
150 g cukor
1 tk vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
1 csipet só
75 g kókuszchips

A díszítéshez

25 g kókuszchips
250 ml habtejszín
50 g cukor
Hirdetés

Isteni kókuszkrémes pite

A nyár íze mindig és mindenhol, akár egy alaszkai kunyhóban, a legsúlyosabb hóvihar közepén. Semmi nem számít, ha megkóstolod, csak az örök nyár dübörög a szádban!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
1
23 cm átmérőjű piteformához

A pitetésztához

175 g liszt
1 tk cukor
½ tk só
115 g vaj
3 - 4 ek hideg víz
A krémhez
355 ml kókusztej
350 ml habtejszín
4 db tojássárgája
1 db tojás
150 g cukor
1 tk vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
1 csipet só
75 g kókuszchips

A díszítéshez

25 g kókuszchips
250 ml habtejszín
50 g cukor

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és amikor lágy, homogén a massza, akkor egy frissentartó fóliába vagy zacskóba tesszük és szorosan lezárva bedobjuk a hűtőbe fél órára vagy, ha sietünk, a fagyasztóba 10 percre.

Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a tojások sárgáját és az egész tojást fehéredésig keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.  A tejszínt és a kókusztejet alacsony hőfokon összemelegítjuk, de nem forraljuk fel, majd a meleg tejszínes masszát óvatosan,folyamatos keverés mellett, kis részletekben hozzáadjuk a tojásos keverékhez – ezt hívjuk hőkiegyenlítésnek – majd az egészet összekeverjük és immár gőz fölött – szintén alacsony hőfokon – addig kevergetjük, amíg azt érezzük, hogy a krém „megszületik”, azaz megvastagszik az edényben. ez kb. 12-15 perc lesz. A hőmérséklete nem mehet 82 fok fölé. Levesszük a tűzről a krémet és mehet bele egy csipetnyi só és a kókuszchips. Alaposan összekeverjük és kész.

Ha kellően lehűlt a tészta, akkor vagy lisztezett deszkán, vagy két szilikonos sütőpapír között kinyújtjuk és egy kb. 23 centis piteformába tesszük. Alaposan körbenyomkodjuk a széleit és levágjuk vagy egy nyújtófával lesodorjuk a pereméről a felesleges tésztát. Alufóliát teszünk a tésztára, ezt is alaposan lenyomkodjuk és száraz babot öntünk bele. A 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 10-12 percig sütjük, majd eltávolítjuk belőle a babot és a fóliát, majd még így is sütjük 5 percig. Az elősütött pitetésztába öntjük a tölteléket és az egészet visszadugjuk a sütőbe úgy 30-40 percre.

Közben forró, száraz serpenyőben folyamatosan kevergetve aranybarnára pirítjuk a maradék kókuszchipset és félretesszük a díszítéshez. A tejszínt magas fokozaton felverjük és a végén hozzáadjuk a cukrot is. A megsült pitét rácsra tesszük és megvárjuk, amíg teljesen kihűl, mert csak hidegen tudjuk majd felszelni. A házi tejszínhabbal és a pirított kókuszchips-szel díszítjük tálalás előtt.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások