Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

1
36×24 cm-es tepsihez
+
1 csomag réteslap ( 18 lapos )
200 g vaj

A sziruphoz

280 ml víz
250 g cukor
1 rúd fahéj
100 g méz
½ db citrom facsart leve

A töltelékhez

100 ml joghurt natúr
1 ek méz
1 db citrom reszelt héja
150 g dió
250 g zöld pisztácia
120 g cukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Joghurtos, pisztáciás baklava - a hedonista mennyország!

Kompromisszumok nélküli édesség, minden fogyókúrázó rémálma, a hedonista mennyország. Mindezek ellenére imádjuk a baklavát! Reméljük, ti is így vagytok vele, mert Szabi egy olyan receptet hozott, amivel nem lehet mellélőni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

1
36×24 cm-es tepsihez
+
1 csomag réteslap ( 18 lapos )
200 g vaj

A sziruphoz

280 ml víz
250 g cukor
1 rúd fahéj
100 g méz
½ db citrom facsart leve

A töltelékhez

100 ml joghurt natúr
1 ek méz
1 db citrom reszelt héja
150 g dió
250 g zöld pisztácia
120 g cukor
Bevásárlólistához adom

A szirup hozzávalóit egy edényben közepes hőfokon kb. 10 perc alatt összefőzzük.  A diót és a pisztáciát ledaráljuk és alaposan elkeverjük a cukorral. A joghurtot a mézzel és a citromhéjjal elkeverjük.

A kiválasztott tepsi méretével megegyező méretű lapokat vágunk a réteslapokból. A vajat felolvasztjuk és először kikenjük a tepsit vele. Mehet bele egy réteslap és azt is alaposan megkenjük olvasztott vajjal. Ezt még összesen 8-szor megismételjük, ugyanis a baklava alsó és felső része is 9-9 réteslapból fog összeállni. Ha az alsó 9 lappal megvagyunk, óvatosan megkenjük a joghurtos kencével, majd mehet rá szép egyenletesen a magos keverék.

Ekkor ismét egy réteslappal kezdünk, alaposan megkenjük olvasztott vajjal és ezt még nyolcszor ismételjük meg. Az utolsó réteget is alaposan megkenjük vajjal, majd egy éles késsel a tepsi aljáig bevágjuk a baklavát, előre kialakítva ezzel a helyes kis kockákat. A maradék olvasztott vajjal alaposan meglocsoljuk a tetejét és irány is a 180 fokra előmelegített sütő. 35- 40 perc alatt aranybarnára sül. Kivesszük és azon melegében alaposan megöntözzük a cukorsziruppal.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások