Hirdetés

Kakaós csiga keksz! Jól olvastad, keksz!

Hirdetés

Kakaós csiga keksz! Jól olvastad, keksz!

Azt gondoltátok miután felfújtat csináltunk a kakaós csigából, hogy ennél több már nem jöhet, igaz? Hát akkor rosszul gondoltátok, ugyanis az egyik kedvenc édességünkből igyekszünk minél többet kihozni. Így születtek meg ezek a fantasztikus kakaós csiga kekszek, amikkel kétség kívül bárkit levesztek majd a lábáról!
Hirdetés

Hozzávalók 25-30 darabhoz:

A tésztához:

  • 280 g liszt
  • 170 g vaj
  • 1  csipet só
  • 90 g porcukor
  • 1 tojás
  • fél csomag sütőpor (6g)

A kakaós “töltelékhez”:

  • 5 ek vaj (olvasztva)
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 3-4 ek porcukor
Fotó: Szilágyi Nóri

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, közben hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyorsan tésztát gyúrunk belőle. Ha túl lágy lenne, 30 percre a hűtőbe rakjuk a tésztát. Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 2-3 mm vastagságúra. A töltelékhez valókat összekeverjük és a tésztára kenjük, majd a rövidebbik végtől feltekerjük a tésztát. Éles késsel kis korongokat vágunk belőle és sütőpapírral borított tepsin, 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük őket.

Fotó: Szilágyi Nóri

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások