Hirdetés
Instant

Hozzávalók

8
db bucihoz
+

A tésztához

180 ml ALDI MILFINA 2,8%-os tej (melegen)
25 g élesztő
80 g cukor
480 g liszt
1 csipet só
30 g holland kakaópor
80 g puha vaj
2 db tojás

A vaníliás-vajas töltelékhez

50 g porcukor
12 g vaníliás cukor
120 g puha vaj
1 nagy marék mazsola

A kereszt alakú díszítéshez

25 g liszt
1 tk olaj
2 - 3 ek víz

A lekenéshez

4 tk méz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Kakaós hot cross buns vaníliás-mazsolás vajjal

Szerintem a puha, édes péksütemények nemcsak a húsvéti reggeli elmaradhatatlan kellékei, de alapvetően szükségesek minden nagyobb reggelihez. Ezek a kis kakaós puffancsok tökéletesek lesznek felkelés után, egy nagy bögre kávéval vagy kakaóval. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
16
Hirdetés

Hozzávalók

8
db bucihoz
+

A tésztához

180 ml ALDI MILFINA 2,8%-os tej (melegen)
25 g élesztő
80 g cukor
480 g liszt
1 csipet só
30 g holland kakaópor
80 g puha vaj
2 db tojás

A vaníliás-vajas töltelékhez

50 g porcukor
12 g vaníliás cukor
120 g puha vaj
1 nagy marék mazsola

A kereszt alakú díszítéshez

25 g liszt
1 tk olaj
2 - 3 ek víz

A lekenéshez

4 tk méz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tésztához az élesztőt a meleg tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, a kakaóporral és a cukorral, mehet bele a puha vaj, a tojás és az élesztős tej is, majd szép simára dolgozzuk a tésztát. Buci formájúra kerekítjük, és letakarva, meleg helyen 45-50 percig kelesztjük. 

Közben a töltelékhez kb. 20-25 percre vízbe (vagy rumba) áztatjuk a mazsolát, és ha megszívták kicsit magukat a folyadékkal, leszűrjük őket és összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával. 

A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, majd lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és 8 egyenlő részre osztjuk. A töltelékből mindegyik darab közepére rakunk egy teáskanálnyit, majd jól összecsípjük a végeket, és buci alakúra formázzuk őket. Letakarva további 20-25 percig kelesztjük. 

Kakaós hot cross buns

Közben elkészítjük a díszítést: összekeverjük a lisztet, az olajat és a vizet, nyomózsákba töltjük az így kapott masszát, majd kereszt alakban a bucik tetejére nyomjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk a bucikat 30-35 percre. Mikor megsültek, még melegen lekenjük őket mézzel, hogy szép fényes legyen a felületük.

Ha tetszett a kakaós hot cross buns receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások