A kókuszos brownie elkészítéséhez a csokit és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk, vigyázva, hogy ne forrósodjon túl. Belekeverjük a cukrot és a sót, majd egyesével a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, és alaposan elkeverjük. Sütőpapírral bélelt, kb. 20x15 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk, majd 180 fokos, előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Amíg a brownie sül, elkészítjük a kókuszos krémet. Ehhez a krémsajtot robotgépben kicsit kihabosítjuk, belekeverjük a többi hozzávalót, majd rákenjük a kihűlt brownie-ra, és hűtőbe rakjuk, amíg elkészül a csokis réteg.
A tetejére a tejszínt óvatosan felmelegítjük egy gyorsforralóban, figyelve rá, hogy fel ne forrjon, majd leöntjük vele az apróra tört csokit, simára keverjük, és rákenjük a krémsajtos rétegre. Hűtőbe tesszük 1 órára, majd felvágás előtt kb. 20 percig hagyjuk szobahőmérsékleten állni.

Még több nagyon csokis és nagyon finom brownie! Gombóc Artúr kedvenc sütije lenne, de mi is rajongunk érte, ezért már ezerféle változatban elkészítettük. Szerencsére azért mindig tudunk újat mutatni, de most jöjjenek a régi kedvencek: