A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
- 300 g étcsoki
- 200 g cukor
- 200 g vaj
- 5 db tojás
- 100 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 30 g holland kakaópor
- 1 csipet só
- 1 nagy marék aszalt vörösáfonya
- 150 g natúr marcipán
A karácsonyi rovat támogatója a
A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
- 300 g étcsoki
- 200 g cukor
- 200 g vaj
- 5 db tojás
- 100 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 30 g holland kakaópor
- 1 csipet só
- 1 nagy marék aszalt vörösáfonya
- 150 g natúr marcipán
A karácsonyi brownie elkészítéséhez a darabokra tört étcsokit egy tálba rakjuk a cukorral és a vajjal együtt, és vízgőz felett összeolvasztjuk. Mikor homogén, selymes alapot kapunk, átöntjük egy keverőtálba, és belekeverjük a tojásokat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóporral és a sóval, majd a tojásos csokihoz keverjük.
Belekeverjük a vörösáfonyát és a kisebb kockákra vágott marcipán háromnegyedét is, majd egy kb. 20×20 cm-es tepsibe simítjuk a masszát, és megszórjuk a maradék marcipánnal. 170 fokos sütőben 20 percig sütjük a brownie-t, majd kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt, vizezett, éles késsel szeletelhető a legszebben.
- Előkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 20 perc
- Pihentetés: 3 óra
- Összesen: 3 óra 40 perc
Ha tetszett a karácsonyi brownie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!