Hozzávalók
A brownie-hoz
- 70 g vaj
- 100 g étcsoki
- 70 g cukor
- 2 db tojás
- 35 g liszt
- 30 g kakaópor
- 1 nagy csipet só
- 1 nagy csipet sütőpor
A sajttortához
- 250 g krémsajt
- 100 g mascarpone
- 1 db tojás
- 2 ek porcukor
- 2 tk keményítő
- 1 ek vaníliakivonat
Az almás-fahéjas réteghez
- 2 db alma (nagy)
- 0.25 db citrom leve és héja
- 2 ek cukor
- 2 tk őrölt fahéj
- 100 ml víz
Hozzávalók
A brownie-hoz
- 70 g vaj
- 100 g étcsoki
- 70 g cukor
- 2 db tojás
- 35 g liszt
- 30 g kakaópor
- 1 nagy csipet só
- 1 nagy csipet sütőpor
A sajttortához
- 250 g krémsajt
- 100 g mascarpone
- 1 db tojás
- 2 ek porcukor
- 2 tk keményítő
- 1 ek vaníliakivonat
Az almás-fahéjas réteghez
- 2 db alma (nagy)
- 0.25 db citrom leve és héja
- 2 ek cukor
- 2 tk őrölt fahéj
- 100 ml víz
A brownie-réteghez egy gyorsforralóban, alacsony lángon felolvasztjuk a vajat a csokival, és belekeverjük a cukrot. Ezután egy habverő segítségével egyesével belekeverjük a tojást is, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a sót és a sütőport. A tortaforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a brownie-alapot.
A sajttortaréteghez a krémsajtot és a mascarponét egy keverőtálban kicsit kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és ezt is beleöntjük a tortaformába. Ezután berakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre.
Közben megcsináljuk az almás réteget: az almát megpucoljuk, kb. fél cm-es kockákra vágjuk, és a többi hozzávalóval együtt 15-20 perc alatt, közepes lángon összefőzzük.
Ha megsült a torta, kivesszük, rákenjük az almás ragut, és visszarakjuk még 20 percre a sütőbe. Ha megsült, érdemes teljesen kihűteni, és csak utána szeletelni.
Ha tetszett az almás-fahéjas brownie-sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!