Hirdetés

Hozzávalók

1
normál kuglófformához
+
270 g MILFINA Teavaj
300 g cukor
3 db tojás
1 db tojássárgája
90 g kókuszreszelék
260 ml kókusztej (a sűrű konzerves fajta)
340 g liszt
12 g sütőpor
2 csipet só

A forma kikenéséhez

vaj
kókuszreszelék

A bevonáshoz és díszítéshez

190 g étcsoki
1 marék kókuszchips
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kókuszos kuglóf

Egy nagyon kókuszos, szaftos kuglóf, nyakon öntve egy jó nagy adag étcsokival, ami melegen még selymes, és még puhábbá varázsolja a sütit, hidegen pedig roppanós réteggel gazdagítja, már önmagában elég a bologsághoz! Ez a süti pedig pont ezt az élményt nyújtja!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

1
normál kuglófformához
+
270 g MILFINA Teavaj
300 g cukor
3 db tojás
1 db tojássárgája
90 g kókuszreszelék
260 ml kókusztej (a sűrű konzerves fajta)
340 g liszt
12 g sütőpor
2 csipet só

A forma kikenéséhez

vaj
kókuszreszelék

A bevonáshoz és díszítéshez

190 g étcsoki
1 marék kókuszchips
Bevásárlólistához adom

A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverjük, mehetnek hozzá az egész tojások és a tojássárgája. Ezzel is összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is és csomómentesre keverjük.

A masszát egy enyhén kivajazott, kókuszreszelékkel megszórt kuglófformába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig, tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni a formában, majd kiborítjuk. A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, leöntjük vele a kuglófot és megszórjuk a kókuszchipsszel.

A kókuszos kuglóf

Ha tetszett a kókuszos kuglóf receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások