Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Körtetorta sóskaramell-krémmel

Hozzávalók

1
22 cm átmérőjű tortához
+
300 g vaj
200 g cukor
3 db tojás
150 g liszt
120 g mandulaliszt
2 db körte
150 g cukor
140 ml tejszín
1 csipet só
600 g mascarpone
100 g porcukor
3 - 4 ek sóskaramellszósz
2 - 3 db körte
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Körtetorta sóskaramell-krémmel

Luca azt mondta, írjam azt, hogy ez a torta nagyon finom, sós és karamelles és küldeném mindenkinek, aki szereti! Igazából teljes mértékben igaza van. Ehhez már csak annyit fűzök hozzá, hogy a mandulás, sült, vajas tésztarétegek között megbújó lágy, sóskaramelles krémnek és kissé roppanós körteszeleteknek senki sem tudott ellenállni a szerkesztőségben.
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

1
22 cm átmérőjű tortához
+
300 g vaj
200 g cukor
3 db tojás
150 g liszt
120 g mandulaliszt
2 db körte
150 g cukor
140 ml tejszín
1 csipet só
600 g mascarpone
100 g porcukor
3 - 4 ek sóskaramellszósz
2 - 3 db körte
Bevásárlólistához adom

A tésztához a körtéket megmossuk és kisebb kockákra vágjuk. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a tojásokat, lisztet, mandulalisztet. A masszát 2 db 22 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, megszórjuk a tetejüket a körtekockákkal és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percre alatt aranybarnára sültjük.

A díszítéshez a körtéket megmossuk és 1-2 mm vékony szeletekre vágjuk. A magokat kiszedjük belőle, középső szép, körteformájú részeket sütőpapíros tepsire rakjuk, rárakunk egy másik sütőpapírt és egy tepsit nehezéknek és 160 fokos sütőbe toljuk 14-15 percre, majd levesszük a tepsit és a papírt, és tovább szárítjuk kb. 15 percig, majd rácsra rakjuk száradni.

A sóskaramellhez a cukrot karamellizáljuk, majd hozzácsorgatjuk a tejszínt, és beleszórjuk a sót is, majd félrerakjuk. Mikor kihűlt a karamell elkészítjük a krémet. A mascarponét a porcukorral kihabosítjuk, hogy masszívabb krémet kapjunk, majd 3-4 evőkanálnyi sóskaramellel tovább keverjük. A krém felét a két tortalap közé kenjünk, majd a felső lapra kenjük a krém másik felét. Csorgatunk rá egy kevés karamellt és beletűzdeljük a kihűlt körteszeleteket.

sóskaramelles körtetorta

Ha tetszett a sóskaramelles körtetorta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások