Hozzávalók
A piskótához
- 300 g vaj
- 200 g cukor
- 3 db tojás
- 150 g liszt
- 120 g mandulaliszt
- 2 db körte
A sóskaramellhez
- 150 g cukor
- 140 ml tejszín
- 1 csipet só
A krémhez
- 600 g mascarpone
- 100 g porcukor
- 3 - 4 ek sóskaramellszósz
A díszítéshez
- 2 - 3 db körte
Körtetorta sóskaramell-krémmel
Hozzávalók
A piskótához
- 300 g vaj
- 200 g cukor
- 3 db tojás
- 150 g liszt
- 120 g mandulaliszt
- 2 db körte
A sóskaramellhez
- 150 g cukor
- 140 ml tejszín
- 1 csipet só
A krémhez
- 600 g mascarpone
- 100 g porcukor
- 3 - 4 ek sóskaramellszósz
A díszítéshez
- 2 - 3 db körte
A tésztához a körtéket megmossuk és kisebb kockákra vágjuk. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a tojásokat, lisztet, mandulalisztet. A masszát 2 db 22 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, megszórjuk a tetejüket a körtekockákkal és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percre alatt aranybarnára sültjük.
A díszítéshez a körtéket megmossuk és 1-2 mm vékony szeletekre vágjuk. A magokat kiszedjük belőle, középső szép, körteformájú részeket sütőpapíros tepsire rakjuk, rárakunk egy másik sütőpapírt és egy tepsit nehezéknek és 160 fokos sütőbe toljuk 14-15 percre, majd levesszük a tepsit és a papírt, és tovább szárítjuk kb. 15 percig, majd rácsra rakjuk száradni.
A sóskaramellhez a cukrot karamellizáljuk, majd hozzácsorgatjuk a tejszínt, és beleszórjuk a sót is, majd félrerakjuk. Mikor kihűlt a karamell elkészítjük a krémet. A mascarponét a porcukorral kihabosítjuk, hogy masszívabb krémet kapjunk, majd 3-4 evőkanálnyi sóskaramellel tovább keverjük. A krém felét a két tortalap közé kenjünk, majd a felső lapra kenjük a krém másik felét. Csorgatunk rá egy kevés karamellt és beletűzdeljük a kihűlt körteszeleteket.
Ha tetszett a sóskaramelles körtetorta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!