Hirdetés

Lajcsi szelet

Hozzávalók

1
darab 26 x 18 cm-es tepsihez
+

A tésztához

3 db tojás
3 ek méz (kb. 60 g)
150 g cukor
150 g vaj
480 g liszt
1 ek kakaópor (min. 20%-os)
1 csomag sütőpor

A vaníliás krémhez

1 csomag vaníliás pudingpor (40 g)
400 ml tej
100 g vaj
125 g porcukor

A puncsos krémhez

1 csomag puncspudingpor (40 g)
400 ml tej
100 g vaj
125 g porcukor

A tetejére

100 g étcsokoládé
1 ek olaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Lajcsi szelet

Ha valaki tudja, miért ez a neve, kérem, a következő telefonszámon hívjon: 06……..8! De igazából mindegy is. A lényeg, hogy legyen szó lagziról vagy csak egy családi összejövetelről, biztos mindenki imádni fogja ezt az igazán retrónak mondható süteményt.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

1
darab 26 x 18 cm-es tepsihez
+

A tésztához

3 db tojás
3 ek méz (kb. 60 g)
150 g cukor
150 g vaj
480 g liszt
1 ek kakaópor (min. 20%-os)
1 csomag sütőpor

A vaníliás krémhez

1 csomag vaníliás pudingpor (40 g)
400 ml tej
100 g vaj
125 g porcukor

A puncsos krémhez

1 csomag puncspudingpor (40 g)
400 ml tej
100 g vaj
125 g porcukor

A tetejére

100 g étcsokoládé
1 ek olaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tésztához a tojást, a mézet és a cukrot a vajjal gőz fölött simára keverjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd jól összedolgozzuk. Egy viszonylag lágyabb tésztát kell kapnunk. Az így kapott tésztát három részre osztjuk, kb. fél cm-es lapokra nyújtjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben, a tepsi hátulján, egyenként 11 perc alatt megsütjük őket. 

A pudingokat külön-külön 400-400 ml tejben sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni. A szoba-hőmérsékletű vajat kikeverjük a porcukorral, és a két pudingban arányosan elosztva, robotgéppel elkeverjük. 

A tepsit egy sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy jócskán kilógjon belőle – így a kész süteményt majd könnyedén ki tudjuk emelni a formából. 

A tepsi aljára teszünk egy tésztalapot, megkenjük a vaníliás krémmel. Ha egy spatulát vízbe mártunk, könnyebben el tudjuk egyengetni a tetejét. Majd ráhelyezünk egy másik tésztalapot, és megkenjük a puncsos krémmel. Aztán jön a harmadik tésztalap. Ha elkészültünk az összeállítással, 24 órára hűtőbe tesszük.

Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit, belekeverjük az olajat, majd a sütire öntjük. A tepsit ide-oda billentve szép egyenletesen eloszlatjuk a tetején. Megvárjuk, míg a csoki megdermed, majd felszeleteljük a sütit, és már vihetjük is a lagziba, vagy tálalhatjuk a vendégek elé.

lajcsi szelet
Lajcsi szelet

Ha tetszett a Lajcsi szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több lagzis sütike:

Lakodalmas barack

Diós kosárka

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?