Hozzávalók
A piskótához
- 100 g puha vaj
- 240 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 150 ml tej
- 50 ml Cointreau likőr
- 2 ek tejföl
- 2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
- 250 g liszt
- 1 csomag sütőpor
A trüffelkrémhez
- 400 g étcsoki
- 100 ml tejszín
- 100 g vaj
- 50 ml Cointreau likőr
- 1 db narancs leve
- 1 db narancs reszelt héja
Hozzávalók
A piskótához
- 100 g puha vaj
- 240 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 150 ml tej
- 50 ml cointreau likőr
- 2 ek tejföl
- 2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
- 250 g liszt
- 1 csomag sütőpor
A trüffelkrémhez
- 400 g étcsoki
- 100 ml tejszín
- 100 g vaj
- 50 ml cointreau likőr
- 1 db narancs leve
- 1 db narancs reszelt héja
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot, tojásokat, tejet, likőrt és a tejfölt. A lisztet összekeverjük a sütőporral, kakaóporral és egy csipet sóval, majd homogénre keverjük a tojásos-vajas résszel. Két db 18 cm-es tortaformába osztjuk a tésztát és 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük őket. A krémhez egy nagyobb edénybe rakunk minden hozzávalót és vízgőz felett összeolvasztjuk őket, összekeverjük, majd hűtőbe rakjuk kb. 2 órára (vagy fagyasztóba kb. 1 órára), közben 1-2 alkalommal átkeverjük. Mikor már szilárdabb, formázható masszát kapunk, kivesszük a hűtőből, 8 db kis golyót formázunk, a többivel megtöltjük a két kihűlt lapot és körbekenjük a torta szélét és tetejét (ha szeretnénk, egy kevés krémet nyomózsákba téve kis golyócskákat nyomhatunk a torta szélére. A 8 golyót kakaóporba hempergetjük és a torta szélére rakjuk őket. Megszórjuk kakaóporral és pár darab kandírozott narancshéjjal díszítjük.