Hirdetés

A legcsokisabb süti: narancsos trüffeltorta

Hirdetés

A legcsokisabb süti: narancsos trüffeltorta

Ha igazi csokirajongók vagytok, akkor biztosan imádjátok a trüffelt is! A trüffeltorta tényleg csupa csoki, és azok közé a sütik közé tartozik, amiből még a legelvetemültebbek is beérik egy szelettel. Íme egy zseniálisan elegáns csokitorta, narancsos trüffelkrémmel és trüffelgolyókkal!
Hirdetés

Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű (8 szeletes) tortához:

A piskótához:

  • 100 g puha vaj
  • 240 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 150 ml tej
  • 50 ml Cointreau likőr
  • 2 ek tejföl
  • 2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
  • 250 g liszt
  • 1 csomag sütőpor

A trüffelkrémhez:

  • 400 g étcsoki
  • 100 ml tejszín
  • 100 g vaj
  • 50 ml Cointreau likőr
  • 1 narancs leve
  • 1 narancs reszelt héja
Fotó: Szilágyi Nóri

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot, tojásokat, tejet, likőrt és a tejfölt. A lisztet összekeverjük a sütőporral, kakaóporral és egy csipet sóval, majd homogénre keverjük a tojásos-vajas résszel. Két db 18 cm-es tortaformába osztjuk a tésztát és 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük őket. A krémhez egy nagyobb edénybe rakunk minden hozzávalót és vízgőz felett összeolvasztjuk őket, összekeverjük, majd hűtőbe rakjuk kb. 2 órára (vagy fagyasztóba kb. 1 órára), közben 1-2 alkalommal átkeverjük. Mikor már szilárdabb, formázható masszát kapunk, kivesszük a hűtőből, 8 db kis golyót formázunk, a többivel megtöltjük a két kihűlt lapot és körbekenjük a torta szélét és tetejét (ha szeretnénk, egy kevés krémet nyomózsákba téve kis golyócskákat nyomhatunk a torta szélére.  A 8 golyót kakaóporba hempergetjük és a torta szélére rakjuk őket. Megszórjuk kakaóporral és pár darab kandírozott narancshéjjal díszítjük.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások