Hirdetés

A legcsokisabb süti: narancsos trüffeltorta

Hozzávalók

1
db 18 cm átmérőjű (8 szeletes) tortához
+

A piskótához

100 g puha vaj
240 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
150 ml tej
50 ml Cointreau likőr
2 ek tejföl
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
250 g liszt
1 csomag sütőpor

A trüffelkrémhez

400 g étcsoki
100 ml tejszín
100 g vaj
50 ml Cointreau likőr
1 db narancs leve
1 db narancs reszelt héja
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A legcsokisabb süti: narancsos trüffeltorta

Ha igazi csokirajongók vagytok, akkor biztosan imádjátok a trüffelt is! A trüffeltorta tényleg csupa csoki, és azok közé a sütik közé tartozik, amiből még a legelvetemültebbek is beérik egy szelettel. Íme egy zseniálisan elegáns csokitorta, narancsos trüffelkrémmel és trüffelgolyókkal!
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 18 cm átmérőjű (8 szeletes) tortához
+

A piskótához

100 g puha vaj
240 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
150 ml tej
50 ml Cointreau likőr
2 ek tejföl
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
250 g liszt
1 csomag sütőpor

A trüffelkrémhez

400 g étcsoki
100 ml tejszín
100 g vaj
50 ml Cointreau likőr
1 db narancs leve
1 db narancs reszelt héja
Bevásárlólistához adom

Fotó: Szilágyi Nóri

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot, tojásokat, tejet, likőrt és a tejfölt. A lisztet összekeverjük a sütőporral, kakaóporral és egy csipet sóval, majd homogénre keverjük a tojásos-vajas résszel. Két db 18 cm-es tortaformába osztjuk a tésztát és 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük őket. A krémhez egy nagyobb edénybe rakunk minden hozzávalót és vízgőz felett összeolvasztjuk őket, összekeverjük, majd hűtőbe rakjuk kb. 2 órára (vagy fagyasztóba kb. 1 órára), közben 1-2 alkalommal átkeverjük. Mikor már szilárdabb, formázható masszát kapunk, kivesszük a hűtőből, 8 db kis golyót formázunk, a többivel megtöltjük a két kihűlt lapot és körbekenjük a torta szélét és tetejét (ha szeretnénk, egy kevés krémet nyomózsákba téve kis golyócskákat nyomhatunk a torta szélére.  A 8 golyót kakaóporba hempergetjük és a torta szélére rakjuk őket. Megszórjuk kakaóporral és pár darab kandírozott narancshéjjal díszítjük.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások