Hozzávalók
- 375 g liszt
- 5 g porélesztő
- 2 tk cukor
- 200 ml víz
- 200 ml tej
- 2 csipet só
- 3 ek olívaolaj
- bő olaj a sütéshez
- méz a tálaláshoz
Loukoumades, a görög fánkgolyó
Hozzávalók
- 375 g liszt
- 5 g porélesztő
- 2 tk cukor
- 200 ml víz
- 200 ml tej
- 2 csipet só
- 3 ek olívaolaj
- bő olaj a sütéshez
- méz a tálaláshoz
A lisztet összekeverjük az élesztővel és a cukorral, egy másik edényben pedig a vizet és a tejet is. Fokozatosan összekeverjük a két egyveleget, és ha nagyjából összeállt, hozzáadjuk a sót és az olívaolajat is, ezután pedig alaposan kidagasztjuk.
Egy mélyebb lábasban bő olajat közepesre hevítünk, és egy evőkanál segítségével szaggatjuk bele a fánktésztát. Ha megsült, egy papírtörlőre szedjük, és tálalás előtt meglocsoljuk mézzel.