Hirdetés

Loukoumades, a görög fánkgolyó

Hozzávalók

15 - 20
db fánkhoz
+
375 g liszt
5 g porélesztő
2 tk cukor
200 ml víz
200 ml tej
2 csipet só
3 ek olívaolaj
bő olaj a sütéshez
méz a tálaláshoz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Loukoumades, a görög fánkgolyó

Ha azt hittétek, hogy a görögnek nincsen golyó alakú fánkja, akkor nagyot tévedtetek! :D Ez a recept annyiban különbözik a többi fánktól, hogy olívaolajjal készül, és sokkal lágyabb, ezáltal sokkal levegősebb tésztájú. Mézzel a legjobb! :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

15 - 20
db fánkhoz
+
375 g liszt
5 g porélesztő
2 tk cukor
200 ml víz
200 ml tej
2 csipet só
3 ek olívaolaj
bő olaj a sütéshez
méz a tálaláshoz
Bevásárlólistához adom

A lisztet összekeverjük az élesztővel és a cukorral, egy másik edényben pedig a vizet és a tejet is. Fokozatosan összekeverjük a két egyveleget, és ha nagyjából összeállt, hozzáadjuk a sót és az olívaolajat is, ezután pedig alaposan kidagasztjuk.

Egy mélyebb lábasban bő olajat közepesre hevítünk, és egy evőkanál segítségével szaggatjuk bele a fánktésztát. Ha megsült, egy papírtörlőre szedjük, és tálalás előtt meglocsoljuk mézzel.

Loukoumades, a görög fánkgolyó

Ha tetszett a loukoumades receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások