Hirdetés
Karácsonyi menü

Mákos-citromos linzer csokikrémmel

Hozzávalók

25
db sütihez
+

A tésztához

320 g liszt
200 g hideg vaj
100 g porcukor
1 db tojássárgája
1 csipet só
2 db citrom reszelt héja
2 ek egész mák

A krémhez

200 ml tejszín
200 g étcsoki
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mákos-citromos linzer csokikrémmel

A sima, lekváros, örök klasszikus linzerek mellé simán elfér majd az ünnepi asztalon ez a csokikrémes, nagyon citromos, mákos változat is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

25
db sütihez
+

A tésztához

320 g liszt
200 g hideg vaj
100 g porcukor
1 db tojássárgája
1 csipet só
2 db citrom reszelt héja
2 ek egész mák

A krémhez

200 ml tejszín
200 g étcsoki
Bevásárlólistához adom

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk (fontos, hogy minél kevesebb kézmeleg érje a tésztát, ha nagyon túlgyúrjuk, megolvad a vaj, és kevésbé lesz omlós). Fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe rakjuk. 

A krémhez a tejszínt felmelegítjük, és leöntjük vele az összetördelt csokit. Megvárjuk, amíg felolvad, homogénné keverjük, és berakjuk a hűtőbe 2-3 órára. 

A tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és azonos számú sima korongot és a közepén lyukas korongot szúrunk ki belőle. A leeső darabokat újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszúrjuk. 

180 fokos sütőbe toljuk a sütőpapíros tepsire rakosgatott linzereket, és 12-13 perc alatt megsütjük őket. A hűtőből kivett krémet magas fokozaton kihabosítjuk, de vigyázzunk, hogy ne keverjük túl. Megtöltjük vele a kekszeket, és jól zárható dobozkában tároljuk. 

Mákos-citromos linzer csokikrémmel

Ha tetszett a mákos-citromos linzer csokikrémmel, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások