Hozzávalók
A tésztához
- 320 g liszt
- 200 g hideg vaj
- 100 g porcukor
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 2 db citrom reszelt héja
- 2 ek egész mák
A krémhez
- 200 ml tejszín
- 200 g étcsoki
Hozzávalók
A tésztához
- 320 g liszt
- 200 g hideg vaj
- 100 g porcukor
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 2 db citrom reszelt héja
- 2 ek egész mák
A krémhez
- 200 ml tejszín
- 200 g étcsoki
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk (fontos, hogy minél kevesebb kézmeleg érje a tésztát, ha nagyon túlgyúrjuk, megolvad a vaj, és kevésbé lesz omlós). Fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe rakjuk.
A krémhez a tejszínt felmelegítjük, és leöntjük vele az összetördelt csokit. Megvárjuk, amíg felolvad, homogénné keverjük, és berakjuk a hűtőbe 2-3 órára.
A tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és azonos számú sima korongot és a közepén lyukas korongot szúrunk ki belőle. A leeső darabokat újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszúrjuk.
180 fokos sütőbe toljuk a sütőpapíros tepsire rakosgatott linzereket, és 12-13 perc alatt megsütjük őket. A hűtőből kivett krémet magas fokozaton kihabosítjuk, de vigyázzunk, hogy ne keverjük túl. Megtöltjük vele a kekszeket, és jól zárható dobozkában tároljuk.
Ha tetszett a mákos-citromos linzer csokikrémmel, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!