Hozzávalók
A pitetésztához
- 160 g liszt
- 1 csipet só
- 20 g holland kakaópor
- 95 g vaj
- 50 g porcukor
- 1 db tojássárgája
- 45 g tejföl
A pite aljára
- 50 g étcsoki
A málnavelőhöz
- 180 g málna
A krémhez
- 300 g krémsajt
- 300 g mascarpone
- 80 g porcukor
- 12 g Bourbon vaníliás cukor
A díszítéshez
- friss gyümölcsök
- 50 g szeletelt mandula
Hozzávalók
A pitetésztához
- 160 g liszt
- 1 csipet só
- 20 g holland kakaópor
- 95 g vaj
- 50 g porcukor
- 1 db tojássárgája
- 45 g tejföl
A pite aljára
- 50 g étcsoki
A málnavelőhöz
- 180 g málna
A krémhez
- 300 g krémsajt
- 300 g mascarpone
- 80 g porcukor
- 12 g bourbon vaníliás cukor
A díszítéshez
- friss gyümölcsök
- 50 g szeletelt mandula
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 30-40 percre hűtőbe rakjuk. Ezután lisztezett felületen, a tésztát négy részre osztva kinyújtjuk, és belefeketetjük a a mini formákba, levágjuk a lelógó széleket, alufóliát teszünk rájuk, és megtöltjük sütőbabbal. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig vakon sütjük, majd a bab és a fólia nélkül további kb. 12-14 perc alatt készre sütjük. Még melegen megszórjuk a darabolt étcsokival, majd ha ráolvadt, egyenletesen elkenjük a tésztán. A málnavelőhöz a málnát egy lábasba rakjuk, 8-10 percig kevergetve forraljuk, majd hagyjuk kihűlni. A krém hozzávalóit robotgéppel kihabosítjuk, majd egy kanállal márványosan belekeverjük a sűrű málnavelőt. Belesimítjuk a krémet a piteformákba, és friss gyümölcsökkel és mandulaszeletekkel díszítjük.
Ha tetszett a málnás sajttortapite receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!