Hirdetés

Meggyes piramis szelet

Hozzávalók

Hozzávalók
1
piramishoz

A tésztához

50 ml meleg tej
20 g élesztő
1 ek cukor
3 db tojássárgája
270 g liszt
100 g szobahőmérsékletű vaj

A töltelékhez

1 üveg meggybefőtt

A krémhez

150 g puha vaj
100 g porcukor
100 g kókuszreszelék
1 csomag vaníliás cukor
500 g mascarpone

A tetejére

2 ek kókuszreszelék
Hirdetés

Meggyes piramis szelet

Elég sokat tanakodtunk, hogy milyen nevet adjunk ennek a sütinek, de végül a havas kunyhó, hófödte házikó, piramis, gúla és egyéb fantasztikus ötletek után egy egyszerűbb névre esett a választásunk. :D Amúgy puha, kicsit élesztős tészta, meggyszemek és egy kókuszos mascarponés krém triumvirátusából áll ez a süti és szerintünk nagyon menő lett. :)
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
1
piramishoz

A tésztához

50 ml meleg tej
20 g élesztő
1 ek cukor
3 db tojássárgája
270 g liszt
100 g szobahőmérsékletű vaj

A töltelékhez

1 üveg meggybefőtt

A krémhez

150 g puha vaj
100 g porcukor
100 g kókuszreszelék
1 csomag vaníliás cukor
500 g mascarpone

A tetejére

2 ek kókuszreszelék

A tejben elkeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztbe rakjuk a tojássárgájákat, a puha vajat, beleöntjük az élesztős tejet és simára gyúrjuk a tésztát. Kinyújtjuk kb. 35×26 cm nagyságúra.

A szélesebb részénél kettévágjuk, a rövidebb oldal mentén pedig 5 részre, így kapunk 10 téglalapot. Mindegyik darab hosszabbik szélére rakosgatunk egymás mellé meggyszemeket és szorosan feltekerjük őket.

A rudakat sütőpapíros tepsire rakjuk és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük őket. A megsült rudakat hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a mascarponét, kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot.

4 db meggyes rudat összetapasztunk a krémmel, ezeket is megkenjük krémmel, és jön rá 3 rúd, majd 2, végül 1. A maradék krémmel befedjük az építményünket, megszórjuk kókuszreszelékkel és berakjuk pár órára vagy egy egész éjszakára a hűtőbe, utána pedig szeletekre vágjuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások