Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Mentás málna mousse szelet

Hozzávalók

1
db 18x28 cm-es tepsihez
+

Az alaphoz:

420 g zabkeksz
150 g olvasztott vaj

A moussehoz:

700 g málna
100 g cukor
1 csomag vaniliás cukor (12 g)
10 g zselatin
1 db lime kifacsart leve
1 db citrom reszelt héja
1 marék menta aprítva
450 ml tejszín
100 g mascarpone
50 g cukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mentás málna mousse szelet

A mousse torta nem csak csokisan lehet ütős: csináljátok meg ezt a mentás málnás tortát, garantáltan frissítő lesz a nyári estéken! :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 18x28 cm-es tepsihez
+

Az alaphoz:

420 g zabkeksz
150 g olvasztott vaj

A moussehoz:

700 g málna
100 g cukor
1 csomag vaniliás cukor (12 g)
10 g zselatin
1 db lime kifacsart leve
1 db citrom reszelt héja
1 marék menta aprítva
450 ml tejszín
100 g mascarpone
50 g cukor
Bevásárlólistához adom

A zabkekszet aprítóban lezúzzuk, hozzákeverjük az olvasztott vajat és egy sütőpapíros tepsibe nyomkodjuk. A zselatint a lime kifacsart levébe szórjuk és félrerakjuk.

A málnát a cukorral és vaníliás cukorral  kb. 5-8 percig főzzük, majd az egészet egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy ne kerüljön a krémbe mag. A még forró málnában feloldjuk a zselatint és félrerakjuk amíg langyosra hűl. A hideg tejszínt habbá verjük a porcukorral, hozzákeverjük a mascarponét, az apróra vágott mentát, citromhéjat, majd a zselatinos málnapürét is. Az egészet ráöntjük a zabkekszes alapra, friss málnával díszítjük és 4-6 órára hűtőbe rakjuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások