Hirdetés
Green Kitchen

Merjetek macaront sütni!

Hozzávalók

36
darabhoz
+
15 dkg mandulaliszt
15 dkg porcukor
5 ½+5 ½ dkg (pihentetett) tojásfehérje
néhány csepp ételfesték
15 dkg cukor
3.8 dkg víz

A töltelékhez

1.9 dl tejszín
20 dkg magas (70%) kakaótartalmú, minőségi csokoládé
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Merjetek macaront sütni!

Mindenki, de tényleg mindenki azt mondja, hogy otthon nem szabad macaront készíteni, mert macerás és úgyse fog sikerülni. Ebben van annyi igazság, hogy a macaron egy szeszélyes dög és néha tényleg nem sikerül, de nekünk van 4 tuti tippünk arra, hogy hogyan lehet szinte biztosan igazán klassz macaronokat készíteni otthon is, ha valaki nagyon erre vágyik.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

36
darabhoz
+
15 dkg mandulaliszt
15 dkg porcukor
5 ½+5 ½ dkg (pihentetett) tojásfehérje
néhány csepp ételfesték
15 dkg cukor
3.8 dkg víz

A töltelékhez

1.9 dl tejszín
20 dkg magas (70%) kakaótartalmú, minőségi csokoládé
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A mennyiségeken és a dekában mért vízen ne lepődjetek meg, ez cukrászat és a profik is így csinálják. Ételfestéket cukrászkellék üzletekben tuti kaptok, csak tudjatok választani a sok szín közül! Kezdjük is a macaron készítést!

Először a tölteléket készítsétek el: A töltelékhez a tejszínt felforraljuk. A csokit kis darabokra törjük és keverőtálba tesszük. Ráöntjük a forró tejszínt és fényesre keverjük. Lehűtjük.

A macaronok elkészítéséhez a kétszer 5,5 dkg tojásfehérjét külön tálkákba tesszük és 6 másodpercig magas fokozaton mikrózzuk.

A mandulalisztet egy keverőtálba szitáljuk és rászitáljuk a porcukrot is. Hozzákeverjük az egyik adag pihentetett tojásfehérjét és összedolgozzuk.

A kristálycukrot és a vizet kis lábosba tesszük és közepes lángon szörp sűrűségű szirupot főzünk (ha van cukorhőmérőtök akkor 118 fokig hevítsétek), vigyázva, hogy a cukor ne barnuljon meg.

Közben robotgéppel felverjük a másik adag fehérjét és lassan csorgatva beledolgozzuk a kész szirupot. Addig keverjük, amíg közepesen kemény habot kapunk és a massza a keveréstől lehűl. Ha használtok ételfestéket, most keverjétek bele.

A felvert fehérjét a mandulás keverékhez adjuk és összekeverjük. Habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire kis korongokat nyomunk a masszából. Addig hagyjuk száradni, amíg tapintásra nem ragad a tészta az ujjunkhoz (kb. 30 perc).

180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 12-15 percig sütjük, közben kétszer kinyitjuk a sütő ajtaját.

A sütőből kivéve hagyjuk teljesn kihűlni. Ezután megtöltjük és összeragasztjuk a macaronokat: a csokikrémet nyomózsákba tesszük, az egyik macaronra nyomunk belőle egy szőlőszemnyi adagot, ráragasztunk egy másik macaront és óvatosan összenyomjuk.

Ha igazán jót akartok, tegyétek 24 órára hűtőszekrénybe, és 2 órával fogyasztás előtt vegyétek csak ki.

Nézzétek a többi videót és kövessetek minket Facebookon és Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások