Hirdetés
Instant

Merjetek macaront sütni!

Hozzávalók

36
darabhoz
+
15 dkg mandulaliszt
15 dkg porcukor
5 ½+5 ½ dkg (pihentetett) tojásfehérje
néhány csepp ételfesték
15 dkg cukor
3.8 dkg víz

A töltelékhez

1.9 dl tejszín
20 dkg magas (70%) kakaótartalmú, minőségi csokoládé
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Merjetek macaront sütni!

Mindenki, de tényleg mindenki azt mondja, hogy otthon nem szabad macaront készíteni, mert macerás és úgyse fog sikerülni. Ebben van annyi igazság, hogy a macaron egy szeszélyes dög és néha tényleg nem sikerül, de nekünk van 4 tuti tippünk arra, hogy hogyan lehet szinte biztosan igazán klassz macaronokat készíteni otthon is, ha valaki nagyon erre vágyik.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

36
darabhoz
+
15 dkg mandulaliszt
15 dkg porcukor
5 ½+5 ½ dkg (pihentetett) tojásfehérje
néhány csepp ételfesték
15 dkg cukor
3.8 dkg víz

A töltelékhez

1.9 dl tejszín
20 dkg magas (70%) kakaótartalmú, minőségi csokoládé
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A mennyiségeken és a dekában mért vízen ne lepődjetek meg, ez cukrászat és a profik is így csinálják. Ételfestéket cukrászkellék üzletekben tuti kaptok, csak tudjatok választani a sok szín közül! Kezdjük is a macaron készítést!

Először a tölteléket készítsétek el: A töltelékhez a tejszínt felforraljuk. A csokit kis darabokra törjük és keverőtálba tesszük. Ráöntjük a forró tejszínt és fényesre keverjük. Lehűtjük.

A macaronok elkészítéséhez a kétszer 5,5 dkg tojásfehérjét külön tálkákba tesszük és 6 másodpercig magas fokozaton mikrózzuk.

A mandulalisztet egy keverőtálba szitáljuk és rászitáljuk a porcukrot is. Hozzákeverjük az egyik adag pihentetett tojásfehérjét és összedolgozzuk.

A kristálycukrot és a vizet kis lábosba tesszük és közepes lángon szörp sűrűségű szirupot főzünk (ha van cukorhőmérőtök akkor 118 fokig hevítsétek), vigyázva, hogy a cukor ne barnuljon meg.

Közben robotgéppel felverjük a másik adag fehérjét és lassan csorgatva beledolgozzuk a kész szirupot. Addig keverjük, amíg közepesen kemény habot kapunk és a massza a keveréstől lehűl. Ha használtok ételfestéket, most keverjétek bele.

A felvert fehérjét a mandulás keverékhez adjuk és összekeverjük. Habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire kis korongokat nyomunk a masszából. Addig hagyjuk száradni, amíg tapintásra nem ragad a tészta az ujjunkhoz (kb. 30 perc).

180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 12-15 percig sütjük, közben kétszer kinyitjuk a sütő ajtaját.

A sütőből kivéve hagyjuk teljesn kihűlni. Ezután megtöltjük és összeragasztjuk a macaronokat: a csokikrémet nyomózsákba tesszük, az egyik macaronra nyomunk belőle egy szőlőszemnyi adagot, ráragasztunk egy másik macaront és óvatosan összenyomjuk.

Ha igazán jót akartok, tegyétek 24 órára hűtőszekrénybe, és 2 órával fogyasztás előtt vegyétek csak ki.

Nézzétek a többi videót és kövessetek minket Facebookon és Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások