Hozzávalók
- 15 dkg mandulaliszt
- 15 dkg porcukor
- 5 ½+5 ½ dkg (pihentetett) tojásfehérje
- néhány csepp ételfesték
- 15 dkg cukor
- 3.8 dkg víz
A töltelékhez
- 1.9 dl tejszín
- 20 dkg magas (70%) kakaótartalmú, minőségi csokoládé
Hozzávalók
- 15 dkg mandulaliszt
- 15 dkg porcukor
- 5 ½+5 ½ dkg (pihentetett) tojásfehérje
- néhány csepp ételfesték
- 15 dkg cukor
- 3.8 dkg víz
A töltelékhez
- 1.9 dl tejszín
- 20 dkg magas (70%) kakaótartalmú, minőségi csokoládé
A mennyiségeken és a dekában mért vízen ne lepődjetek meg, ez cukrászat és a profik is így csinálják. Ételfestéket cukrászkellék üzletekben tuti kaptok, csak tudjatok választani a sok szín közül! Kezdjük is a macaron készítést!
Először a tölteléket készítsétek el: A töltelékhez a tejszínt felforraljuk. A csokit kis darabokra törjük és keverőtálba tesszük. Ráöntjük a forró tejszínt és fényesre keverjük. Lehűtjük.
A macaronok elkészítéséhez a kétszer 5,5 dkg tojásfehérjét külön tálkákba tesszük és 6 másodpercig magas fokozaton mikrózzuk.
A mandulalisztet egy keverőtálba szitáljuk és rászitáljuk a porcukrot is. Hozzákeverjük az egyik adag pihentetett tojásfehérjét és összedolgozzuk.
A kristálycukrot és a vizet kis lábosba tesszük és közepes lángon szörp sűrűségű szirupot főzünk (ha van cukorhőmérőtök akkor 118 fokig hevítsétek), vigyázva, hogy a cukor ne barnuljon meg.
Közben robotgéppel felverjük a másik adag fehérjét és lassan csorgatva beledolgozzuk a kész szirupot. Addig keverjük, amíg közepesen kemény habot kapunk és a massza a keveréstől lehűl. Ha használtok ételfestéket, most keverjétek bele.
A felvert fehérjét a mandulás keverékhez adjuk és összekeverjük. Habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire kis korongokat nyomunk a masszából. Addig hagyjuk száradni, amíg tapintásra nem ragad a tészta az ujjunkhoz (kb. 30 perc).
180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 12-15 percig sütjük, közben kétszer kinyitjuk a sütő ajtaját.
A sütőből kivéve hagyjuk teljesn kihűlni. Ezután megtöltjük és összeragasztjuk a macaronokat: a csokikrémet nyomózsákba tesszük, az egyik macaronra nyomunk belőle egy szőlőszemnyi adagot, ráragasztunk egy másik macaront és óvatosan összenyomjuk.
Ha igazán jót akartok, tegyétek 24 órára hűtőszekrénybe, és 2 órával fogyasztás előtt vegyétek csak ki.
Nézzétek a többi videót és kövessetek minket Facebookon és Instagramon!