Hozzávalók
A pavlovához
- 6 db tojásfehérje
- 200 g porcukor
- 1 tk kukoricaliszt vagy keményítő
- 1 mk ecet
A krémhez
- 200 ml habtejszín
- 3 ek mascarpone
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 - 2 ek porcukor
A barackokhoz
- 500 g sárgabarack
- 100 ml méz
- 2 ág rozmaring
- 3 ek szeletelt mandula
Hozzávalók
A pavlovához
- 6 db tojásfehérje
- 200 g porcukor
- 1 tk kukoricaliszt vagy keményítő
- 1 mk ecet
A krémhez
- 200 ml habtejszín
- 3 ek mascarpone
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 - 2 ek porcukor
A barackokhoz
- 500 g sárgabarack
- 100 ml méz
- 2 ág rozmaring
- 3 ek szeletelt mandula
A tojásfehérjéket robotgéppel félig felverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, így verjük keményre, a végén mehet hozzá az ecet is. Ha fényes és kemény a hab, hozzáadjuk a kukoricalisztet és egy spatula segítségével beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire egy evőkanál segítségével 2 kanálnyi halmokat pakolunk, és a kanál hátuljával kis bemélyedéseket ejtünk, így csinálunk helyet a krémnek. Nem kell törekedni a szabályos vonalakra, a pavlovának nagyon jól áll, ha rusztikus. 130 fokos sütőbe tesszük, alsó-felső sütéssel 1 órán át sütjük. Ha lejárt az idő, kitámasztjuk a sütő ajtaját egy fakanállal, és hagyjuk, hogy kihűljenek a mini pavlova alapok.
Közben elkészítjük a mini pavlova tetejére a krémet, amihez felverjük a habtejszínt. A kemény habba belekeverjük a mascarponét, a reszelt citrom héját, és a porcukrot. Ha elkészült, hűtőbe rakjuk. A krém tetejére kerül még az isteni mézes barack is, ehhez az alaposan megmosott, kimagozott sárgabarackokat hosszában felvágjuk. Egy lábasban elkezdjük melegíteni a mézet, és ha már forr, beledobjuk a barackokat, és egy ág rozmaringot. Pár perc kevergetés után félretesszük, és hagyjuk kihűlni. Ha minden kihűlt, fogjuk a pavlovákat, középre kanalazunk a mascarponés habból, majd a tetejére halmozzuk a barackot és a végén megszórjuk pirított mandulával és finomra vágott friss rozmaringgal.