Hozzávalók
A csiga tésztájához
- 170 ml tej
- 40 g élesztő
- 50 g cukor
- 500 g liszt
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 50 g olvasztott vaj
A töltelékhez
- 150 g olvasztott vaj
- 100 g cukor
- 1 csapott mk szerecsendió
- 1 csapott mk gyömbér
- 2 csipet szegfűbors
- 1 tk fahéj
- 1 db citrom héja
A mázhoz
- 3 ek mascarpone
- 2 ek porcukor
- 2 - 3 ek tej
Hozzávalók
A csiga tésztájához
- 170 ml tej
- 40 g élesztő
- 50 g cukor
- 500 g liszt
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 50 g olvasztott vaj
A töltelékhez
- 150 g olvasztott vaj
- 100 g cukor
- 1 csapott mk szerecsendió
- 1 csapott mk gyömbér
- 2 csipet szegfűbors
- 1 tk fahéj
- 1 db citrom héja
A mázhoz
- 3 ek mascarpone
- 2 ek porcukor
- 2 - 3 ek tej
A tésztához megmelegítjük a tejet, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzászórjuk a cukor felét. Egy nagy tálba mérjük a lisztet és a sót, beleütjük a 2 tojást és a tojássárgáját, hozzácsorgatjuk a felfuttatott élesztős tejet, és belerakjuk a cukor másik felét. Összekeverjük, majd belecsorgatjuk az olvasztott vajat, és simára dagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen 40 percig kelesztjük. Ha megkelt a tészta, kb. 45 x 28 cm-esre nyújtjuk.
Mézeskalácsos csiga
A töltelékhez a vajat megolvasztjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval, megkenjük vele a tésztát, feltekerjük a hosszabbik oldalánál, és 2 cm-es szeletekre vágjuk. A tepsibe rakosgatjuk, nem túl szorosan egymáshoz, hogy tudjanak kelni. 30 percet kelesztjük, majd 190 fokos sütőben 15-18 perc alatt megsütjük őket. Mikor langyosra hűlt a süti, összekeverjük a máz hozzávalóit, és nyomózsákból rácsorgatjuk a csigák tetejére.
Ha tetszett a mézeskalácsos csiga receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!