Hirdetés

Mézeskalácsos kókuszmousse torta

Hozzávalók

Hozzávalók
1
24 cm-es kapcsos tortaformához

A tésztához

60 g méz
55 g cukor
70 ml tej
60 ml olaj
90 g liszt
2 db tojás
1 tk őrölt fahéj
1 mk őrölt gyömbér
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
5 g sütőpor

A krémhez

330 g kókusztej (konzerv verzió)
400 ml hideg tejszín
80 g porcukor
10 g vaníliás cukor
7 g zselatin

A díszítéshez

kókuszchips
cukorgyöngyök
kókuszreszelék
Hirdetés

Mézeskalácsos kókuszmousse torta

Ez a kókuszmousse torta a hófödte, havas tájat ábrázolja. Viccet félretéve, egyébként a mézeskalácsos alap is eléggé karácsonyi, de a hófehér mousse réteggel együtt talán kicsit karácsonyiasabb, téliesebb hangulatot tudtok majd teremteni vele a vélhetőleg, hó nélküli decemberi időszakra. :) Egyébként ha a tésztában a tejet vízre, a krémben pedig 100 %-ban kókusztejre cserélitek a tejszínt is, egy laktózmentes tortát kaptok. ;)
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
1
24 cm-es kapcsos tortaformához

A tésztához

60 g méz
55 g cukor
70 ml tej
60 ml olaj
90 g liszt
2 db tojás
1 tk őrölt fahéj
1 mk őrölt gyömbér
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
5 g sütőpor

A krémhez

330 g kókusztej (konzerv verzió)
400 ml hideg tejszín
80 g porcukor
10 g vaníliás cukor
7 g zselatin

A díszítéshez

kókuszchips
cukorgyöngyök
kókuszreszelék

A tésztához összekeverjük a hozzávalókat és beleöntjük egy sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 18-20 perc alatt megsütjük. Mikor kihűlt, kivesszük a formából, levesszük róla a sütőpapírt, majd visszarakjuk úgy a formába, hogy a forma és a tortalap széle közé egy kb. 5 cm magasságú sütőpapírból kivágott sávot rakunk. A kókusztejből pár evőkanállal kiveszünk, ebbe belekeverjük a zselatint.

A hideg tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a porcukort, vaníliás cukrot, majd a kókusztejet. A zselatinos kókusztejet felmelegítjük, annyira, hogy feloldódjanak a zselatinszemcsék, majd belekeverjük a kókusztejes, tejszínes habba.

A krémet ráöntjük a mézeskalácsos alapra és hűtőbe rakjuk pár órára vagy egy éjszakára. A tetejét cukorgyöngyökkel, kókuszchipsszel és kókuszreszelékkel díszítjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások