Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

7
darabhoz
+

A tésztához

125 ml tej
10 g élesztő
40 g cukor
250 g liszt
1 db tojás
30 g olvasztott vaj

A pisztáciás krémhez

180 g pisztácia
1 - 2 tk olívaolaj
100 g cukor
150 g olvasztott vaj

A tetejére

1 db tojás
1 kis marék pisztácia
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mini pisztáciás kalácsok

Szerintem egy jó péksütinél és egy kávénál nincs is jobb reggeli. Ha ráérősebb a reggel, akkor akár összedobható frissen kb. 1,5 óra alatt, és friss, meleg, puha, pisztáciakrémes süti illata fogja betölteni az egész lakást.
Kipróbáltam, jóóó lett!
12
Hirdetés

Hozzávalók

7
darabhoz
+

A tésztához

125 ml tej
10 g élesztő
40 g cukor
250 g liszt
1 db tojás
30 g olvasztott vaj

A pisztáciás krémhez

180 g pisztácia
1 - 2 tk olívaolaj
100 g cukor
150 g olvasztott vaj

A tetejére

1 db tojás
1 kis marék pisztácia
Bevásárlólistához adom

A tésztához a meleg tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukor felét, és hagyjuk 4-5 percig pihenni, amíg felfut az élesztő. A lisztbe rakjuk a tojást, a maradék cukrot és az élesztős tejet. Elkezdjük összeállítani a tésztát, majd beledolgozzuk az olvasztott vajat is, és szép simára dagasztjuk a tésztát. Cipót formázunk belőle, megszórjuk kevés liszttel és letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.

A töltelékhez a pisztáciát egy aprítógépben alaposan lezúzzuk, hozzáadjuk az olívaolajat, majd összekeverjük a cukorral és olvasztott vajjal. Mikor a tészta megkelt, újra átgyúrjuk és lisztezett deszkán kb. 3 mm vastag, téglalap alakúra nyújtjuk.

A pisztáciakrémet a tészta egyik felére kenjük, ráhajtjuk a másik felét és a hajtással merőlegesen 7 csíkot vágunk belőle. Mindegyik csíkot hosszában kettévágjuk úgy, hogy az egyik végét nem vágjuk át teljesen.

mini pisztáciás kalácsok

Megcsavarjuk az így kialakult 2 szárat, majd ezeket is összecsavarjuk, kör alakúra formázzuk, majd az egyik végét áthúzzuk alulról a karikán. Sütőpapíros tepsire rakjuk, és 20 percig pihentetjük. Lekenjük tojással, megszórjuk apróra vágott pisztáciával és 175 fokra előmelegített gőzös sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Ha tetszett a pisztáciás kalácsok receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások