Hozzávalók
- 350 g natúr gesztenyemassza
- 100 g háztartási keksz
- 1 db narancs leve
- 20 g kandírozott narancshéj
- 1 mk fahéj
- 4 - 5 ek porcukor (ízlés szerint)
- 3 ek rum
A csokimázhoz
- 270 g étcsoki
- 1 ek olaj
Narancsos gesztenyebonbon
Hozzávalók
- 350 g natúr gesztenyemassza
- 100 g háztartási keksz
- 1 db narancs leve
- 20 g kandírozott narancshéj
- 1 mk fahéj
- 4 - 5 ek porcukor (ízlés szerint)
- 3 ek rum
A csokimázhoz
- 270 g étcsoki
- 1 ek olaj
A gesztenyemasszát egy tálba tesszük. Egy konyhai aprítógép vagy mozsár segítségével morzsalékossá zúzzuk a kekszet, és a masszához adjuk a narancs kifacsart levével, a kandírozott narancshéjjal, a fahéjjal, a porcukorral és a rummal, majd az egészet alaposan összedolgozzuk. Kis, kb. 20 g-os golyókat formázunk belőle.
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, elkeverjük benne az olajat, és belemártjuk a golyókat. Lecsepegtetjük, sütőpapírra szedjük őket, és megvárjuk, míg megdermed rajtuk a csoki.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a narancsos gesztenyebonbon receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!