Hozzávalók
A tésztához
- 250 g puha vaj
- 170 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 db tojás
- 300 g liszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 ek instant kávé
- 2 db narancs
- 2 ek kandírozott narancshéj
A krémhez
- 200 g mascarpone
- 2 ek porcukor
Hozzávalók
A tésztához
- 250 g puha vaj
- 170 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 db tojás
- 300 g liszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 ek instant kávé
- 2 db narancs
- 2 ek kandírozott narancshéj
A krémhez
- 200 g mascarpone
- 2 ek porcukor
A mini kuglófhoz a puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet, a sót, a sütőport és a kávét összekeverjük, majd három adagban hozzákeverjük a tojásos masszához.
Amikor szépen összeállt a tészta, belekeverjük az egyik narancs lereszelt héját és mindkettőnek a levét, valamint a kandírozott narancshéjat is.
A szilikonformákba kanalazzuk a tésztát, de csak kétharmad részig töltjük meg őket, mert a sütés során szépen megemelkedik. 180 fokos sütőben 20-22 perc alatt készre sütjük.
A mascarponét a cukorral kihabosítjuk, habzsákba töltjük a krémet, és a kihűlt kis kuglófok közepébe nyomjuk.
Tipp: Ha nincs mini kuglófformád, kiolajozott, kilisztezett muffinformában is kisütheted.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 20 perc
- Pihentetés: 30 perc
Ha tetszett a narancsos-kávés mini kuglóf receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!