Hirdetés

New York cheesecake

Hozzávalók

1 bögre finomra aprított pisztácia
18 db zabpelyhes keksz
8 dkg olvasztott vaj
3 ek barnacukor
50 dkg Philadelphia krémsajt
15 dkg cukor
3 ek liszt
3 db tojás
2 dl tejföl
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

New York cheesecake

Tudtátok, hogy a világ egyik legfinomabb és legvagányabb tortáját szinte gyerekjáték összedobni? Próbáljátok ki ti is ezt a receptet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
22
Hirdetés

Hozzávalók

1 bögre finomra aprított pisztácia
18 db zabpelyhes keksz
8 dkg olvasztott vaj
3 ek barnacukor
50 dkg Philadelphia krémsajt
15 dkg cukor
3 ek liszt
3 db tojás
2 dl tejföl
Bevásárlólistához adom

IMG_4227 másolata.jpg

A kekszalaphoz a sós, pörkölt pisztáciát közepesen durvára vágjuk, a kekszet mozsárban összetörjük és egy tálban összekeverjük (vagy a kettőt késes aprítógépbe tesszük és ledaráljuk, de így nem maradnak benne ropogós pisztáciadarabok). Hozzákeverjük az olvasztott vajat és a cukrot.

Egy 20 cm-es levehető oldalú tortaforma oldalára és aljára nyomkodjuk.

A krémsajtot robotgépben kerémesre keverjük a cukorral. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet is. Hozzáadjuk a tejfölt, épp csak addig keverjük, amíg homogén lesz, hogy ne keverjünk bele levegőbuborékokat. A kekszalapra öntjük. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 50 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, kivesszük a formából és legalább 2 órára, de jbb, ha egész éjszakára, a hűtőbe tesszük.

newyorkcheesecake2.jpg

Ugye milyen 1xŰ???

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások