Hirdetés
Karácsonyi menü

Nugátos-pisztáciás marcipánbonbon

Hozzávalók

10 - 12
bonbonhoz
+

A pisztáciás marcipánhoz

120 g marcipán
50 g pisztácia

A nugátrétegez

120 g étcsokoládé
40 g porcukor
60 g törökmogyoró

A külsejére

150 g tejcsokoládé
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Nugátos-pisztáciás marcipánbonbon

Nekem az egyik kedvenc bonbonom - marcipános, pisztáciás, őrülten finom, mogyorós nugátréteg van benne, és még egy adag tejcsoki is kerül rá. Ha ti is odavagytok a marcipános édességekért, akkor próbáljátok ki ezt is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

10 - 12
bonbonhoz
+

A pisztáciás marcipánhoz

120 g marcipán
50 g pisztácia

A nugátrétegez

120 g étcsokoládé
40 g porcukor
60 g törökmogyoró

A külsejére

150 g tejcsokoládé
Bevásárlólistához adom

A pisztáciát (ha nem pörkölt) és a mogyorót, egymástól különválasztva egy tepsire rakjuk, és 190 fokos sütőben 10 perc alatt megpirítjuk. Még melegen mindkettőt alaposan lezúzzuk. A cél az, hogy minél krémesebb, apró szemcséjű mogyorót és pisztáciát kapjunk. 

A pisztáciát összegyúrjuk a marcipánnal és 10-12 golyót formázunk belőle, majd hűtőbe rakjuk. 

A mogyorót összekeverjük a porcukorral, majd ráöntjük a vízgőz fölött (vagy mikróban) megolvasztott csokit. Alaposan összekeverjük, és hűtőbe rakjuk pár órára, annyi időre, hogy kézzel szépen formázható legyen. 

Egy adag nugátmasszát golyóvá formázunk, kissé szétlapítjuk a tenyerünkben, és „belecsomagoljuk” a pisztáciagolyókat. Ismét berakjuk őket a hűtőbe dermedésig. 

Mikor megdermedtek, megolvasztjuk a tejcsokit, belemártjuk a golyókat, lecsepegtetjük, és ha megdermedt a külső csokiréteg is, bonbonpapírba csomagoljuk vagy kis kapszlikba ültetjük őket.

Nugátos-pisztáciás marcipánbonbon

Ha tetszett a nugátos-pisztáciás marcipánbonbon receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások