Hozzávalók
- 4 db kifli
- 300 ml tej
- 3 db tojássárgája
- 1 db citrom reszelt héja
- 55 g porcukor
- 3 ek baracklekvár
- 3 db piros alma
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 ek vaj
- 2 ek méz
A tojáshabhoz
- 2 db tojásfehérje
- 2 ek porcukor
OMG: Máglyarakástorta
Hozzávalók
- 4 db kifli
- 300 ml tej
- 3 db tojássárgája
- 1 db citrom reszelt héja
- 55 g porcukor
- 3 ek baracklekvár
- 3 db piros alma
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 ek vaj
- 2 ek méz
A tojáshabhoz
- 2 db tojásfehérje
- 2 ek porcukor
A kifliket felkarikázzuk. Egy nagy tálban összekeverjük a tejet, a tojássárgáját, a porcukrot és a reszelt citromhéjat. Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát és kisebb kockákra vágjuk. Egy forró serpenyőbe dobjuk a vajat, a mézet és a fahéjat, erre jön az alma.
Pár perc alatt kissé megpuhul. A kiflikarikákat beáztatjuk a tejes keverékbe, a felét egy sütőpapírral bélelt tortaformába pakoljuk, pár teáskanál baracklevárt rakunk rá, majd egy réteg alma, újra kevés baracklekvár, erre pedig a maradék kifli. 180 fokos sütőbe toljuk és kb. 20 percig sütjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük 2 kanál porcukorral, nyomózsákba kanalazzuk és kis halmokat nyomunk a torta tetejére (vagy csak elkenjük rajta), majd visszarakjuk a sütőbe kb. 10 percre, amíg aranybarnára pirul a hab teteje.