Fantasztikus desszertek

Ördögpirula

Ördögpirula

Hozzávalók
100 g
vaj
300 ml
víz
2 tk
porcukor
1 csipet
200 g
liszt
3 db
tojás
olaj a sütéshez
A beleforgatáshoz
2 ek
porcukor
1 tk
fahéj
2 ek
kakaópor

Elkészítés

Az ördögpirula nevű fánkhoz először egy égetett tésztát készítünk: a vizet felforraljuk, belerakjuk a vajat, a cukrot, a sót, majd a lisztet, és addig keverjük, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Ezután belerakjuk egy edénybe, majd egy habverővel elkezdjük keverni. 1-2 perc múlva, amikor már elkezdett kigőzölögni, egyesével beleütjük a tojásokat, és alaposan elkeverjük. 

Az olajat 170-180 fokra melegítjük, és egy evőkanállal beleszaggatjuk a tésztát. Oldalanként 3 percig sütjük, majd egy papírtörlőn lecsepegtetjük. A porcukrot, a fahéjat és a kakaóport összekeverjük, és ebbe forgatjuk a fánkokat.

ördögpirula
Ördögpirula

Elkészítési idő: 40 perc

Még több fánk:

Király olasz előételek 3.: Coccoli - sós minifánk kolbászchipses ricottával
Diétás túrófánk házi eperlekvárral
Juharszirupos-baconös és csokis-mandulás fánk - Amerika legkirályabb édességei
A világ legaddiktívabb fehércsokis fánkja
Itt van a tökéletes farsangi fánk!

www.streetkitchen.hu

Ne féljetek a neve miatt, nem lesz tőle semmi bajotok! Ez egy igazi hagyományos, klasszikus fánk, amit nem a kinézete miatt szeretnek. Mindenképpen próbáljátok ki!

Hozzávalók

4 főre
100 g
vaj
300 ml
víz
2 tk
porcukor
1 csipet
200 g
liszt
3 db
tojás
olaj a sütéshez
A beleforgatáshoz
2 ek
porcukor
1 tk
fahéj
2 ek
kakaópor

Az ördögpirula nevű fánkhoz először egy égetett tésztát készítünk: a vizet felforraljuk, belerakjuk a vajat, a cukrot, a sót, majd a lisztet, és addig keverjük, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Ezután belerakjuk egy edénybe, majd egy habverővel elkezdjük keverni. 1-2 perc múlva, amikor már elkezdett kigőzölögni, egyesével beleütjük a tojásokat, és alaposan elkeverjük. 

Az olajat 170-180 fokra melegítjük, és egy evőkanállal beleszaggatjuk a tésztát. Oldalanként 3 percig sütjük, majd egy papírtörlőn lecsepegtetjük. A porcukrot, a fahéjat és a kakaóport összekeverjük, és ebbe forgatjuk a fánkokat.

ördögpirula
Ördögpirula

Elkészítési idő: 40 perc

Még több fánk:

Király olasz előételek 3.: Coccoli - sós minifánk kolbászchipses ricottával
Diétás túrófánk házi eperlekvárral
Juharszirupos-baconös és csokis-mandulás fánk - Amerika legkirályabb édességei
A világ legaddiktívabb fehércsokis fánkja
Itt van a tökéletes farsangi fánk!

Ha tetszett az Ördögpirula receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept